Sunnuntain
Pho-keittoa valmistettaessa syntyi reilu määrä keiton ydinosaa eli lientä.
Mielestäni sen makumaailma voisi sopia myös lohen kanssa, joten sain hieman
hämmentyneeltä (mutta onneksi lähes kaikkiruokaiselta) Tuplaespressolta
suostumuksen kokeilulle. Niinpä risteytin jäähtyvässä liemessä kypsennetyn lohen ja Pho-keiton valmistustekniikat ja uusi suomalais-vietnamilainen ruoka
näki päivänvalon. Ja epäilevän Tuomaan vaimonkin mukaan keitto oli
hyvää, joten pidemmittä puheitta reseptiin.
Mistä tunnistaa oikean lihaliemen: jääkaapissa siitä muodostuu hyytelöä johon kauha ei uppoa. |
Ainemäärät
ovat yhtä syöjää kohti
Lohi Pho
150-200 g lohta
3 dl pho-keiton lientä
60-75 g tuoretta
pinaattia
75 g kuivaa
riisinuudelia
suolaa
valkopippuria
myllystä
tuoreen
korianterin lehtiä
limetin
lohkoja
Ryöppää pinaatti nopeasti. Poista lohipaloista ruodot,
reunassa oleva rasva ja nahka. Ripottele hieman merisuolaa ja rouhi pippuria
lohen pinnalle. Kuumenna liemi kiehumispisteeseen. Siirrä sivuun levyltä ja
laske lohipalat liemeen. Tarkkaile lohipalojen kypsymistä. Itselläni ne olivat
noin 10 minuutin kuluttua sopivasti kypsyneet. Niiden pinta oli muuttunut
läpikuultamattomaksi, mutta ne olivat vielä sisältä punertavat. Kypsennä
nuudeleita 2 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Kuumenna liemi uudelleen.
Nosta lautaselle pinaatti ja nuudelit ja niiden päälle lohipalat. Riivi päälle
korianterin lehtiä ja kaada kuuma liemi lautaselle. Purista limettimehua
joukkoon ja nauti.
2 kommenttia:
Tämäpäs näyttää aivan mun jutulta. Testaan! :p
Kannattaa testata :)
Lähetä kommentti