maanantai 11. tammikuuta 2016

Cannelloni"kakku"



Muistin jossain kuvassa nähneeni pystyasennossa ikään kuin kakuksi paistetut cannellonit. Googletin aiheesta ja niitä reseptejähän löytyikin hakusanoilla ’cannelloni cake’ tai ’honeycomb cannelloni’. Varastimme idean, mutta käytimme omia kastikereseptejämme. Pahin puute oli se, että syvä Arabian iso uunikokkivuoka oli viety mökille ja jouduttiin asettelemaan cannellonit pystyyn matalampaan kohokasvuokaan, jossa ne eivät ihan jääneet kastikkeen alapuolelle ja näin ollen yläosa jäi vähän kovahkoksi. Sen olisi varmaan voinut välttää kiehauttamalla cannellonit ensin, mutta en tullut ajatelleeksi asiaa ajoissa. Joka tapauksessa tästä tuli ihan hauskan näköinen vuokaruoka, josta ohjeen määristä riittää 5-6 ruokailijalle.



Cannellonikakku

Bolognesekastike

1                    sipuli hienonnettuna
1                    valkosipulinkynsi hienonnettuna
1                    porkkana kuorittuna ja pieneksi paloiteltuna
1                    sellerinvarsi pieneksi paloiteltuna
2                    rosmariinin oksaa
3                    pekoniviipaletta  pienittyinä
                      oliiviöljyä
500 g             paistijauhelihaa
1 tlk (400 g)  tomaattimurskaa
1 rkl              tomaattipyreetä
1 rkl              balsamico viinietikkaa
ripaus            sokeria
1                    linnunsilmächili hienonnettuna
3                    laakerinlehteä
1                    lihaliemiamme
                      mustapippuria myllystä
iso kourallinen hienonnettua basilikaa

Kuori ja hienonna sipuli, valkosipuli ja porkkana ja trimmaa ja hienonna sellerinvarsi. Nypi rosmariinin lehdet ja hienonna niitä. Leikkaa saksilla pekoniviipaleet pieniksi.

Kuumenna pannulla loraus oliiviöljyä ja laita pekoni, rosmariini, sipuli, valkosipuli sekä kasvikset pannulle. Kypsennä niitä sekoitellen kunnes pehmenevät ja alkavat muuttua kullanruskeiksi. Lisää pannulle jauheliha ja ruskista sekoitellen.

Lisää tomaattimurska, tomaattipyree, balsamico, ripaus sokeria, kuivattu linnunsilmächili ja laakerinlehdet sekä liemiamme. Sekoita ja anna hetken kiehua. Mausta mustapippurilla. Keitä 5 dl vettä ja lisää aluksi pannulle 3 dl vettä. Sekoita ja anna kiehua hiljaa noin tunti. Jos kastike kuivuu liikaa, voit lisätä vähän kiehuvaa vettä. Kun kastike on valmis, sekoita joukkoon basilika.

Juustokastike

6 rkl              voita
6 rkl              vehnäjauhoa
15-16 dl        maitoa
200 g             mozzarella juustoraastetta
suolaa
valkopippuria

Sulata isossa kattilassa voi ja ripottele joukkoon vehnäjauhot. Kuumenna sekoitellen parin minuutin ajan. Lisää maito muutama desi kerrallaan ja sekoita hyvin. Lisää maitoa aina kun kastike alkaa saostua. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia jotta jauhot kypsyvät. Sulata juustoraaste kastikkeen joukkoon vähän kerrallaan. Mausta suolalla ja valkopippurilla.


Kokoaminen

1 annos bolognesea
1 annos juustokastiketta
300-350 g cannelloniputkia
nokare voita
50 g mozzarella juustoraastetta

Voitele korkeareunainen vuoka voilla. Kauhaise vuoan pohjalle ensin tasainen, ohut kerros juustokastiketta ja sen päälle parin sentin kerros bolognesea. Asettele cannelloniputket kastikkeeseen vierekkäin niin että painat ne niin alas kuin mahdollista. Kun vuokaan ei mahdu enää pastaputkia, kaada niihin ensin hiukan juustokastiketta, sitten loppu bolognese ja viimeksi loppu juustokastike. Nyt vuoan ja cannelloniputkien pitäisi olla täynnä kastiketta. Ripottele pinnalle vielä mozzarellaraaste ja kypsennä cannellonikakkua kiertoilmassa 180 asteessa noin 45 minuuttia kunnes pinta on kauniin ruskea. Jos pinta alkaa kuivua, peitä se alumiinifoliolla loppupaiston ajaksi.

Anna pastan vetäytyä 15-20 minuuttia ennen tarjoilua. Syödään kuten lasagne.


3 kommenttia:

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Voi kuinka hauska ruoka! Minulla on ollut paketti canneloneja jo pitkään kaapissa, kun niiden täyttäminen on muka niin työlästä, tällä konstin se sujuukin kätevästi.

Anonyymi kirjoitti...

Hieno!!!

Tuplaespresso kirjoitti...

Cannellonien täyttäminen sujuu helpoiten pursotinpussista, siinä se niksi. Eikä ole enää ollenkaan työlästä :) Minulla suurin ongelma tässä oli yrittää löytää edes lähes riittävän korkea vuoka johon cannellonit mahtuisivat pystyyn. Arabian syvän uunikokkivuoan valmistuskin on kuulemma lopetettu...