Muutama
viikko sitten kaikki kaupoissa näkemäni granaattiomenat olivat kauniin
kirkkaanpunaisia ja siemenet niiden sisällä niin syvän tummanpunaisia, että
kuvassa ne näyttivät miltei mustilta. Nyt joka paikassa näkyy myytävän
vaaleita, hiukan ruskehtavan punertavia granaattiomenoita, joiden väri korreloi
sisuksen kanssa: siemenetkin ovat vain hennon vaaleanpunaisia. Ilmeisesti
granaattiomenoita on monia eri lajikkeita kuten tavallisiakin omppuja. Onneksi
kuitenkin valkosuklaapannacotan päällä vaaleanpunaisetkin siemenet ovat ihan
kivan näköisiä. Tämän jälkiruoan voi valmistaa etukäteen isollekin
vierasjoukolle. Ohjeesta tulee neljä annosta.
Samppanja-granaattiomenahyytelöllä
viimeistelty valkosuklaapannacotta
pannacotta
2 dl kuohukermaa
2 dl maitoa
2 liivatelehteä (= 4 g)
50 + 50 g karkeasti raastettua valkosuklaata
granaattiomena-samppanjahyytelö
1 granaattiomena
1 dl samppanjaa
(1 rkl sokeria)
1 liivatelehti
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin
viideksi minuutiksi. Kuumenna sillä välin kerma ja maito kattilassa
kiehumispisteeseen, ota kattila pois liedeltä ja lisää 50 g
valkosuklaaraastetta hyvin sekoittaen. Puristele liivatelehdistä ylimääräinen
vesi ja sulata ne kuuman pannacottaseoksen joukkoon koko ajan hyvin sekoittaen.
Anna seoksen jäähtyä noin 5-10 minuuttia ja lisää vasta sitten loppu
valkosuklaaraaste. Sekoita hyvin. Jätä pannacotta vielä noin 5-10 minuutiksi
jäähtymään kattilaan ennen kuin sekoitat sen vielä kerran pohjia myöten ja
kaadat annosvuokiin hyytymään. Pieni jäähdyttäminen ja lopuksi sekoittaminen
ennen vuokiin kaatamista estää sen, että valkosuklaan rasva ei vanukkaan
hyytyessä nouse pannacotan pinnalle. Jäähdytä annosvuokia jääkaapissa 3-5
tuntia.
Halkaise granaattiomena ja naputtele siemenet kulhoon.
Laita 1 liivatelehti likoamaan kylmään veteen. Kaada samppanja mikronkestävään
kuppiin ja lisää sokeria mikäli samppanja itsessään ei ole yhtään makeaa.
Sekoita hyvin ja kuumenna samppanja kiehumispisteeseen. Puristele liivatteesta
ylimääräinen vesi ja sulata liivate kuuman samppanjan joukkoon. Lusikoi
jokaisen pannacotta-annoksen pinnalle kerros granaattiomenan siemeniä ja
lusikoi varovasti samppanjahyytelöä niiden päälle. Laita annosvuoat takaisin
jääkaappiin vielä pariksi tunniksi, jolloin jälkiruoka on valmista
tarjottavaksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti