Hyvä
brunssiruoka on helppo valmistaa ja sitä valmistuu tarvittaessa paljon kerralla. All-in-one-”muffinin”
resepti täyttää nämä kriteerit. Paahtoleivästä kääräistyyn kuppiin
asetellaan pätkä ilmakuivattua kinkkua tai paistettua pekonia. Sen päälle rikotaan
muna, maustetaan ja paistetaan. Todella yksinkertaista. Meillä oli vielä hiukan
mätiä uudeltavuodelta, joten jätimme toisesta puolesta ”muffineita” kinkut
pois ja sen sijaan viimeistelimme ne lusikallisella muikunmätiä.
All-in-one
aamiais”muffinit”
(6 annosta)
6 ISOA viipaletta paahtoleipää
voisulaa (kirkastettua voita)
6 siivua paistettua pekonia/ilmakuivattua
kinkkua tai
graavi/kylmäsavulohta tai
mätiä, tilliä ja hienoksi leikattua sipulia
6 munaa
suolaa ja pippuria
Voitele muffinvuoan kolot voisulalla. Paina isolla
rengasmuotilla paahtoleivän keskeltä irti niin suuri kiekko kuin mahdollista.
Leikkaa tämä kiekko keskeltä kahtia. Asettele puoliympyrän malliset
paahtoleivänpalat limittäin muffinvuoan koloihin ja paina keskelle palat
paahtoleivän reunalta jääneestä osasta. Voitele leipä voisulalla. (Aseta kolon
pohjalle kinkku/pekoniviipale tai viipale graavikalaa.) Riko muna ja valuta se varovasti vuokaan niin
ettei keltuainen mene rikki. Kypsennä uunissa 190 asteessa noin 15-20 minuuttia
tai kunnes valkuainen on hyytynyt. Rouhi valmiin ”muffinin” päälle hiukan
suolaa ja pippuria. (Viimeistele mädillä ja mausta.)
2 kommenttia:
Kiva idea - "same stuff different package" - menetelmällä. Menee kokeiluun ehdottomasti!
Niin, vaihtoehtonahan on tietysti se vanha kunnon kinkkuvoileipä ja paistettu muna :) Viikonloppuna ehtii vähän askarrellakin aamiaisen takia...
Lähetä kommentti