Villisian
niska oli niin iso, että siitä jäi vielä puolet kun toisesta puolesta oli
haudutettu villisikaa viinissä. Toinen puoli kypsennettiin vanhalla karkkipossun ohjeella ja revittiin rikki parilla haarukalla. Mutta yhden nyhtöpossuaterian
jälkeen sitä oli vielä sittenkin aika paljon… Loput nyhtöpossut pääsivät uuniin
pennepastan kanssa ja niistä tuli aika maukas arkipäivän possumakaronilaatikko,
vaikka itse kehunkin. Laatikko
paistettiin pieniin annosvuokiin.
Lihamakaronilaatikko villisian
karkkipossusta
2
dl karkkipossun keitinlientä
15
dl vettä
1
rkl suolaa
5
dl mezze penne tricolori pastaa
3
munaa
7
dl maitoa
hiukan
suolaa ja valkopippuria
juustoraastetta
nokare
voita vuokien voitelemiseen
Kaada
kattilaan vesi, karkkipossun keitinliemi sekä suola ja kuumenna kiehuvaksi.
Lisää pasta ja keitä pakkauksessa ilmoitetun ajan. Valuta pasta. Pastan
kiehuessa leikkaa nyhtöpossuliha kohtalaisen pieneksi, sekoita keskenään liha
sekä pasta ja jaa seos voideltuihin uunivuokiin ja ripottele päälle hiukan
juustoraastetta. Vatkaa munat rikki. lisää maito, suola sekä valkopippuri ja
vatkaa seos tasaiseksi. Lusikoi munamaito vuokiin ja kypsennä uunissa 200
asteessa 35-45 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti