Kun
fasaanin rintalihat on käytetty, lopusta tipusta saa maukkaan keiton. Koivissa,
siivissä ja rangassa on vielä runsaasti lihaa. Rikotut ohrasuurimot suurustavat
keiton ja tekevät siitä erittäin ruokaisan.
Fasaanikeitto
yhden
fasaanin koivet, siivet ja ranka
1
iso porkkana
2
sellerinvartta
1
sipuli
2
rkl voita
1-1,5
l vettä
1
tl suolaa
8
maustepippuria
2 laakerinlehteä
2 laakerinlehteä
5
oksaa tuoretta timjamia
1
sipuli
1
rkl voita
1
rkl mustaherukkahyytelöä
1
dl rikottuja ohrasuurimoita
1
kanaliemikuutio
tuoretta
timjamia
Pilko
porkkana, sellerit sekä sipuli peukalonpään kokoisiksi paloiksi. Kuumenna
kasarissa voi ja freesaa siinä kasvikset. Lisää fasaaninpalat ja ruskista ne
joka puolelta. Lisää kasariin vettä, suola, maustepippurit, laakerinlehdet sekä timjami ja
keitä puolisen tuntia tai kunnes lihat alkavat irrota luista helposti. Fasaanin
tulee koko ajan olla veden alla. Lisää vettä jos sitä tuntuu haihtuvan liikaa.
Kun fasaani on valmis, siivilöi liemi, palauta liemi takaisin kasariin ja nosta
fasaaninpalat leikkuulaudalle. Perkaa kaikki lihat luista huolella.
Kuori
sipuli ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Kuumenna pannulla voi ja kuullota
sipuli siinä. Lisää mustaherukkahyytelö ja kaada seos kasariin liemen joukkoon.
Lisää kanaliemikuutio sekä tuore timjami, kuumenna liemi kiehuvaksi ja lisää joukkoon
ohrasuurimot. Keitä 40 minuuttia välillä sekoitellen kunnes ohrasuurimot ovat
kypsät. Lisää keiton joukkoon peratut linnunlihat ja anna niiden vielä lämmetä
keiton joukossa.
2 kommenttia:
Mukavan oloinen keitto :) Fasaani on kyllä mainio raaka-aine. Ainoastaan tuo kanaliemikuutio jäi hieman mietityttämään, mutta arkiruoassa sekin menee...
Olet ihan oikeassa. Fasaani on niin miedon makuinen riistalintu ja ohrasuurimot antoivat omaa makuaan, että oli pakko saada soppaan vähän lisää lihan umamia :)
Lähetä kommentti