Kun
aurinko alkaa paistaa ja kevät kolkuttaa ovelle, tekee mieli vaihtaa kaikki
täyteläiset talviruoat keväisen keveiksi salaattilounaiksi. Karitsan ulkofilee,
feta ja sitrushedelmät täydentävät toisiaan yksinkertaisessa, mutta maukkaassa salaatissa.
Salaattipäivä: sitrusta, fetaa ja
lammasta
(2
annosta)
1
karitsan ulkofilee
1
rosmariininoksa
2
valkosipulinkynttä
voita
ja oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
erilaisia
salaattivihreitä
1
appelsiini
1
verigreippi
1
veriappelsiini
1
fenkoli
100
g fetaa
lehtipersiljaa
oliiviöljyä
suolaa
pippuria
Paista
ensin ulkofilee. Kuumenna pannulla hiukan voita sekä oliiviöljyä
rosmariininoksan ja paloiteltujen valkosipulinkynsien kanssa. Ruskista näin maustetussa
voissa karitsan ulkofilee ja kypsennä se haluttuun kypsyyteen. Mausta suolalla
sekä mustapippurilla ja jätä leikkuulaudalle vetäytymään.
Leikkaa
sitrushedelmistä kuoret huolella pois ja viipaloi hedelmät. Viipaloi fenkoli
mandoliinilla mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Rakenna salaatit suoraan
lautasille, pohjalle salaattivihreitä sekä fenkolia, niiden päälle
sitrushedelmäviipaleita, sitten viipaloitu ulkofilee ja paloiteltu feta.
Viimeistele lehtipersiljalla, oliiviöljyllä, suolalla sekä mustapippurilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti