Korma,
joka tarkoittaa liedellä haudutettua lihamuhennosta, on kotoisin Intian
niemimaan, Pohjois-Intian, Pakistanin ja Bangladeshin alueelta. Tämän lihapadan
maku tulee maustesekoituksesta, jossa tärkeimmät mausteet ovat korianteri ja
juustokumina eli jeera sekä nesteenä jogurtti, joka antaa annokselle pientä happamuutta
ja tasapainottaa mausteisuutta. Kormassa käytettävä liha ensin ruskistetaan ja
sen jälkeen haudutetaan kypsäksi matalalla lämmöllä. Liha on useimmiten kanaa
tai lammasta ja annoksessa on usein kookosta, mantelia ja/tai cashewpähkinöitä.
Kanakorman suurin työ on valmistaa maustesekoitus, mikä sekään ei tosin vie
kovin paljoa aikaa. Siis sopivan nopeaa arkiruokaa.
Chicken korma
(neljälle)
1-2
rkl ruokaöljyä
4
broilerin nahatonta rintafileetä
2
sipulia
0,5
tl suolaa
1
tl ruokokidesokeria
2
dl kookosmaitoa
4-5
dl maustamatonta jogurttia
1
ruukku tuoretta korianteria silputtuna
1
tl jeeransiemeniä
1
tl korianterinsiemeniä
1
tl kurkumaa
0,5
tl kardemummansiemeniä
1
tl garam masalaa
2
kokonaista neilikkaa
0,5
dl vettä
1
valkosipulinkynsi hienonnettuna
1
vihreä chili ohuina viipaleina
1
rkl raastettua tuoretta inkivääriä
0,5
dl kookoshiutaleita
2
rkl tomaattipyreetä
Valmista
ensin maustetahna. Paahda kattilassa listan ensimmäiset kuusi maustetta, lisää
vesi sekä muut maustetahnan ainekset ja keitä miedolla lämmöllä kunnes suurin
osa nesteestä on haihtunut. Kaada kattilan sisältö mortteliin ja hierrä seos
mahdollisimman hienojakoiseksi tahnaksi.
Kuori
ja pilko sipulit melko pieniksi paloiksi ja leikkaa broilerifileet parin sentin
kuutioiksi. Kuumenna mausteseoskattilassa ruokaöljyä ja ruskista öljyssä
sipulit sekä broilerinpalat. Lisää maustetahna morttelista, sekoita hyvin ja
keittele minuutin tai pari. Lisää suola, sokeri sekä kookosmaito ja keitä
miedolla lämmöllä kannen alla viitisen minuuttia. Lisää jogurtti sekä puolet
korianterinlehdistä ja keitä kormaa hiljakseen vielä toiset viisi minuuttia.
Lisää loppu korianteri ja tarjoile basmatiriisin kanssa. Annoksen voi
halutessaan viimeistellä mantelilastuilla tai rouhituilla cashewpähkinöillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti