Nizzan
salaatista voi tehdä myös ruokaisamman version, eräänlaisen ”munakkaan” tai
”pannukakun”. Mitä kukakin katsoo kuuluvaksi Nizzan salaattiin sellaista joka kestää kypsennyksen, niitä clafoutiksen (tai flaugnarden) tapaan uunivuoan pohjalle, taikina päälle ja uuniin. Lisäkkeeksi raikasta
salaattia.
Nizzalainen clafoutis
miniluumutomaatteja
kevätsipulia
mustia
oliiveja
vihreitä
oliiveja
punasipulia
kapriksia
keitettyä
perunaa
sardellia
tuoretta
lehtipersiljaa ja basilikaa hienonnettuna
hiukan
voita
2
dl maitoa
2
munaa
2,5
dl vehnäjauhoa
ripaus
suolaa
hiukan
mustapippuria myllystä
Vatkaa
keskenään munat, maito, vehnäjauho, suola sekä mustapippuri ja anna seoksen
levätä noin tunnin ajan ennen paistamista.
Leikkaa
tomaatit neljään osaan ja lusikoi siemenet pois. Viipaloi kevätsipulit ohuiksi
siivuiksi. Leikkaa oliivit kahteen osaan.
Halkaise punasipuli ja leikkaa se
ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa perunat sormenpään kokoisiksi paloiksi. Leikkaa
sardellifileet noin sentin pätkiksi.
Voitele
uunivuoka ja ripottele kaikki täytteen ainekset tasaisesti vuoan pohjalle.
Kauho taikina varovasti täytteiden päälle niin että ne eivät nouse kellumaan
taikinan pinnalle. Kypsennä clafoutis uunin keskitasolla 180 asteessa noin
45-60 minuuttia. Mausta lopuksi vielä ripauksella sormisuolaa sekä
mustapippurilla myllystä rouhittuna.
Tarjoa
vihreän salaatin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti