lauantai 26. lokakuuta 2013

Happy Halloween!




Hurja jättiläishämähäkki toivottaa kaikille hauskaa halloweenia. 

Olisin mieluusti jakanut tämän joitain vuosia sitten tekemäni kakun reseptin, mutta resepti on mystisesti kadonnut jäljettömiin. Joka tapauksessa tässä ohje suurinpiirtein: 

Pää on tehty halkaisijaltaan 12 cm pyöreäpohjaiseen lasikulhoon ja kroppa noin 20 cm lasikulhoon. Vuorasin kulhot ensin tuorekelmulla ja siihen päälle painelin ohuen minttusuklaamarsipaanilevyn (noin fifty-sixty - tai jotain sinne päin - pätkiksiä ja marsipaania hyvin vaivattuna sekaisin). Kakku on uunipellillä paistettu tosisuklainen kääretorttupohja (yhteensä 3 kpl), täytteenä valkosuklaa-piparminttumousse ja kostukkeena (muistaakseni) kylmää kaakaojuomaa. Näitä kerroksittain, päällimmäiseksi suklaakakkulevy, marsipaanin helmat lopuksi taitettuna kakkulevyn päälle ja kulhot jääkaappiin muutamaksi tunniksi hiukan asettumaan. Päällystin ison (n. 40 x 50 cm) alustan alumiinifoliolla ja pursotin siihen seittikuvion tomusokerikuorrutteella. Sitten kokosin hämähäkin. Jalat ovat samaa pätkismarsipaania kuin päällinenkin. Viimeksi raidoitin pinnan "karvaiseksi" ihan tavallisella ruokaveitsellä ja hieroin koloihin tomusokeria. Siinä se, ei vaikeaa eikä todellakaan mitään laihdutusruokaa :) Hämähäkin kokokin on sen verran muhkea, että siitä riitti herkuteltavaa monelle kymmenelle vieraalle halloweenbileisiin.

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

VAU!

Jael kirjoitti...

Hui kauhistus,juoksisin pakoon jos tuollaisen näkisin.,,

Ei vaineskaan,,,,aika mahtavan näköinen otuskakku;D

Tuplaespresso kirjoitti...

Tarjoilupöydän hämärässä valaistuksessa tämä kieltämättä oli aika epäilyttävän näköinen kakku ;) Harmittaa vaan, että olen hukannut reseptin. Tästä tulisi tosi hyvä "normaali" kakkukin...

Kakkumonsteri kirjoitti...

Aagh, miten pelottava! =D Tosi hienoa! Hauskaa halloweenia tännekin ;)

Tuplaespresso kirjoitti...

Hauskaa halloweenia vaan. Helsinkiin osui sopivasti tällainen suttuinen ja sumuinen ilmakin. Valmista kauhuleffakamaa: sieltä jostain usvan seasta näitä hämiksiä lyllertää :)

Katja kirjoitti...

Tosi upea kakku!:)

hämähäkkifoobikko kirjoitti...

Iiiik!! Kauhean aidon näköinen!! Mä en pystyis koskemaan tuohon.

Tuplaespresso kirjoitti...

@ Katja

Tätä oli tosi hauska tehdäkin :) Niin, ja kun harvoin tekee mitään täytekakkuja, niin tätä askarrellessa kunnioitus oikeita kakkutaikureita kohtaan lisääntyi huomattavasti.

@ Hämähäkkifoobikko

Hui... entä jos vaan ihan pikku pala hämiksen koipea ;)