Viikon
hedelmä 3/52: verigreippi
Verigreippisalaatti
2 verigreippiä
pari kourallista rucolaa
tai mizunasalaattia
2 rkl pinjansiemeniä
1 fenkoli
1 fenkoli
1 tl rypsiöljyä
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria
hiukkasen
sokeria
1/4 tl hiukan murskattuja fenkolinsiemeniä
Sitrushedelmien
lohkojen ympärillä on paksu kalvo, joka kannattaa leikata pois jotta lohkoja
olisi miellyttävämpi syödä salaatin joukossa. Leikkaa ensin greippien kuoret
pois hedelmän muotoa seuraten siten, että saat kokonaan pois kuoren valkoisen
osan. Irrota sitten lohkot kalvojen välistä veitsellä, ensin toiselta, sitten
toiselta puolelta.
Huuhtele salaatit, leikkaa fenkoli ohuiksi viipaleiksi ja
paahda pinjansiemenet nopeasti kuivalla paistinpannulla. Sekoita
salaattiainekset, sekoita öljy ja mausteet keskenään ja pirskottele salaatin
päälle.
Tarjoile salaatti kalan
kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti