Tämä
jälkiruoka kannattaa tehdä samana päivänä kuin se on tarkoitus syödä. Jos sen
tekee kovin paljon etukäteen, pohjalla olevat suklaavohvelimurut vettyvät
liiaksi.
Suolakaramellivanukas
pohjalle murskattuja fanipalakeksejä
vanukas
4 dl maitoa
2 rkl maissijauhoja
1 dl ruskeaa sokeria
1 dl vettä
3 keltuaista
1,5 rkl suolatonta voita
1 tl tummaa rommia
2,8 g merisuolaa (punnitse
tarkkuusvaa’alla!)
kastike
60 g fariinisokeria
1 rkl vettä
0,75 dl kuohukermaa
1,4 g merisuolaa (punnitse
tarkkuusvaa’alla!)
päälle
kermavaahtoa ja fanipalamuruja
Murustele fanipalat
jälkiruokakulhojen pohjalle.
Liota maissijauhot pieneen tilkkaan
maitoa. Laita loput maidosta kattilaan ja lämmitä se lähelle kiehumispistettä.
Vatkaa eri kulhossa keltuaiset kuohkeaksi vaahdoksi. Laita sokeri ja vesi
kattilaan ja kuumenna sokeria sekoittamatta kunnes se on sulanut
kullankeltaiseksi karamelliksi. Kaada keltuaisvaahdon joukkoon koko ajan
sekoittaen ensin lämmin maito, sitten maissijauhoseos ja viimeksi sulatettu
sokeri. Kaada seos siivilän läpi kattilaan ja lämmitä liedellä kunnes vanukas
alkaa saostua. Ota heti pois lämmöltä etteivät keltuaiset kypsy ja tee
seoksesta munakokkelia. Vatkaa lopuksi vanukkaan joukkoon voi, rommi ja suola.
Annostele seos kulhoihin ja siirrä jäähtymään.
Laita sokeri ja vesi kattilaan ja
anna sokerin vettyä tasaisesti. Kuumenna kunnes sokeri on sulanut
kullankeltaiseksi ja ota pois liedeltä. Lisää lämmin kerma ja sekoita
voimakkaasti kunnes seos on tasaista. Lisää viimeksi suola ja sekoita hyvin.
Jäähdytä suolakaramellikastike ja kaada se tasan jälkiruokakulhoihin.
Tarjoiltaessa koristele
kermavaahdolla ja fanipalarouheella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti