Viikon
hedelmä 5/52: päärynä
Tämä
jälkiruoka kannattaa valmistaa kokonaan edellisenä päivänä, keittää päärynät ja
paistaa pannukakut. Kummallekin tekee hyvää antaa makujen tasaantua viileässä
vuorokauden ajan.
Tokaijipäärynät
3 päärynää
5 dl vettä
2 dl Tokaijia tai jotain muuta makeaa
jälkiruokaviiniä
1 dl sokeria
1 tähtianis
Kuori ja halkaise päärynät ja poista siemenkodat.
Kaada kattilaan vesi, viini, sokeri ja tähtianis ja lämmitä kunnes liemi
kiehuu. Lisää päärynät liemen joukkoon ja keitä niitä noin 15-20 minuuttia
kunnes ne alkavat olla pehmeitä. Jäähdytä päärynät liemessään ja säilytä
viileässä tarjoiluun asti.
Tarjoile pähkinäpannukakkujen ja kermavaahdon
kanssa.
Pähkinäpannukakut
4 dl maitoa
1 tähtianis
2 dl vehnäjauhoja
1/4 tl suolaa
0,5 dl sokeria
2 munaa
2 rkl voisulaa
40 g rouhittuja hasselpähkinöitä
40 g rouhittuja pistaasipähkinöitä
200 g soseutettua päärynää
Laita maito kattilaan ja kiehauta se tähtianiksen
kanssa. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja ota anis pois.
Kuori päärynät, poista kannat ja siemenkodat ja
survo hedelmäliha haarukalla karkeaksi soseeksi. Päärynät eivät anna
pannukakkuun juurikaan makua, mutta tekevät sen mehevämmäksi.
Laita jauhot kulhoon, lisää suola ja sokeri ja
sekoita. Lisää puolet maidosta ja vatkaa seos tasaiseksi. Lisää munat ja vatkaa
voimakkaasti. Lisää loput maidosta, voisula, pähkinärouheet ja päärynäsose ja
vatkaa seos tasaiseksi. Anna pannukakkutaikinan levätä huoneenlämmössä noin
tunnin ajan.
Voitele muffinvuoan syvennykset ja lusikoi niihin
taikinaa. Paista 220 asteessa n 25-30 minuuttia. Annoksesta tulee noin 12 muffinin
kokoista pikkupannukakkua. Nämä ovat parhaimmillaan seuraavana päivänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti