Noniin,
vähitellen aletaan olla kotiutuneita tänne Portugalin mökkiin Algarveen Suomen
talvea ja kylmää pakoon. Lähiseudun marketit on koluttu ja niiden tarjonta on
nyt suurin piirtein selvitetty. Onhan tässä viikon aikana ehditty laittaa jo kaikenlaisia
ruokia, mutta edellisviikon kovan myrskyn aiheuttamien nettiongelmien, talon lämmityksen ja muun hässäkän ohessa niitä ei ole tullut sen enempää kuvatuksi
eikä laitetuksi muistiin, miten ne valmistettiin. Joten aloitetaan etelän
mökkielämän ruokadokumentointi vaikka tästä, lihapullaspagetista. Italialainen resepti, mutta väliäkös sillä :)
Lihapullaspagetti
300 g naudan jauhelihaa
1 muna
0,5 tl suolaa
hiukan mustapippuria
ripaus chiliä
hiukan oliiviöljyä
paistamiseen
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
1 laakerinlehti
1 lihaliemikuutio
1 tölkki
tomaattimurskaa
1 rkl tomaattisosetta
1 rkl aurinkokuivattua
tomaattia hienonnettuna
0,5 dl silputtua
lehtipersiljaa
spagettia 80 g
ruokailijaa kohden
Sekoita jauheliha, muna
ja mausteet keskenään ja muotoile seoksesta lihapullia. Ruskista lihapullat
kauttaaltaan oliiviöljyssä paistinpannulla.
Pilko sipuli pieniksi
kuutioiksi ja leikkaa valkosipulinkynnet ohuiksi viipaleiksi. Kuullota sipulit
ja valkosipulit oliiviöljyssä pannulla. Lisää laakerinlehti. lihaliemikuutio ja
tomaatit sekä puolet persiljasta. Keittele tomaattikastiketta kymmenisen minuuttia,
lisää lihapullat kastikkeen joukkoon ja jatka keittämistä sen aikaa kun keität
spagetit. Kastikkeeseen voi lisätä hiukan kiehuvaa vettä jos se näyttää kovasti
kiehuvan kokoon.
Kun pasta on valmista,
jaa se lautasille, lisää lihapullat kastikkeineen ja ripottele viimeksi
lautasille loput persiljat. Jos kaapissa on parmesaania (meillä ei ollut) niin sitä tietenkin voi niin halutessaan raastia päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti