Pienet sievät koristetatit
ohuita tattisiivuja pakasteesta
rypsiöljyä
suolaa
mustapippuria
Kuivaa pakasteesta sulatetut tattiviipaleet talouspaperien
välissä. Laita uunipellille leivinpaperi ja sivele se ohuelti rypsiöljyllä.
Levitä tattiviipaleet tasaisesti öljyn päälle. Käännä tatit jotta molemmat
puolet ovat öljyssä. Ripottele pinnalle varovasti suolaa ja mustapippuria
myllystä. Laita päälle toinen leivinpaperi ja toinen uunipelti tai metallinen uunivuoka. Paista 180 asteessa 12-20 minuuttia riippuen siitä miten kuivia ja
rapeita tatteja haluat. Paistotulos riippuu myös käytössä olevasta uunista. Kuivaa lopuksi tateista ylimääräinen öljy talouspaperin
päällä.
Ero rapsakan ja kärähtäneen tattiviipaleen välillä on hiuksenhieno. Juuri kun ne alkavat olla rapeita, reuna onkin jo musta ja hiiltymässä. Sen päällimmäisen pellin alta kun ei näe mitä sienisiivuille tapahtuu. Kannattaa tehdä ensin pieni koesatsi.
Ero rapsakan ja kärähtäneen tattiviipaleen välillä on hiuksenhieno. Juuri kun ne alkavat olla rapeita, reuna onkin jo musta ja hiiltymässä. Sen päällimmäisen pellin alta kun ei näe mitä sienisiivuille tapahtuu. Kannattaa tehdä ensin pieni koesatsi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti