sunnuntai 2. toukokuuta 2021

Texmexiä joka lähtöön


Texmex –aterian nauttiminen ei edellytä erityistä vuodenaikaa toisin kuin tuhdit pataruoat, jotka selkeästi kuuluvat talveen tai raikkaat raakasalaatit kesäkuumalla. Texmex, usein lohturuoaksikin nimitetty, on ympärivuotinen herkku, jota voi muokata monenlaiseksi eikä tarvitse olla huolissaan, jos resepti ei olisikaan ihan oikeaoppista meksikolaista. 

 

Usein texmexin valmistaminen alkaa siitä, että ostetaan paketti tortilloja. Tutuin kaikista lienee fajitas, jossa tortillan sisään kääritään erilaisia lihoja ja kasviksia. Aivan loistava ruoka isolle porukalle, mutta toimii myös fiinimpänä, jopa ihan fine dining –versiona. 

 

 

Jos tortilloja ei satu olemaan kaapissa, ne on helpot tehdä ihan itsekin.

 

KOTITEKOISET VEHNÄTORTILLAT

 

PANUCHOS

Panuchos on aitoa meksikolaista Yucatanin niemimaalta. Mustapapusoseella täytetyt tortillat päällystetään revityllä kanalla/kalkkunalla ja kasviksilla.

 

ENCHILADAS

Enchiladas –tortillat on täytetty, päällystetty kastikkeella ja paistettu uunissa. Tarjoillaan perinteisten lisukkeiden kanssa.

 

QUESADILLA

Quesadillassa tortilla täytetään juustolla, lihalla ja kasviksilla. Sitten tortilla taitetaan puolikuun muotoon ja paistetaan nopeasti pannulla.

 

CHILI CON CARNE

Mausteinen chili con carne on aivan ihanaa tarjoiltuna avokadon, juustokastikkeen, creme fraichen ja keitetyn riisin kanssa.

 

TEXMEX NACHOMÄTTÖ

Chili con carnen tapaan maustetusta jauhelihasta ja erilaisista salsoista saa nachojen kanssa herkullisen tarjoilun isollekin porukalle.

 

CHILAQUILES

Tästä meksikolaisesta aamiaisruoasta on monenlaisia variaatioita.

 

FISH TACO

Suomalainen hauki sopii erinomaisesti tacon tai tortillan täytteeksi.

 

SALAATTITACO

Vehnä/maissitacon voi tarvittaessa korvata salaatinlehdellä.

 

TEXMEXPASTA

Sopivasti maustettuna myös pasta voi olla ”texmex”.

 

TORTILLA-KANAKEITTO

Tortilla –kanakeitto on täyttä ruokaa.

 

TEXMEX –MUNAKASRULLA JA GUACAMOLEMOUSSE

Texmex –mausteet sopivat jopa munakasrullaan, jota täydentää guacamolemousse.


Ei kommentteja: