lauantai 29. joulukuuta 2018

Salaattitaco on välipäivien kevennys


Rapea romainesalaatti soveltuu tacokuoreksi siinä missä vehnä- tai maissitortilla. Parasta on se, että salaattitacoista ei tule samanlaista ähkyä kuin leipäkuoressa tarjoilluista tacoista. Nämä ovat nimittäin niin hyviä, että syödessä on kovin vaikea yrittää pysytellä kohtuuden rajoissa. Varsinkin kotimainen kirjolohi on tosi herkullista tacomaustettuna. Reseptistä tulee 8 salaattitacoa.


Kalaisat salaattitacot

1 iso romainesalaatti > 8 isoa lehteä
1 syöntikypsä mango
1 tölkki creme fraichea
2 syöntikypsää avokadoa
1 limetti
muutama tippa tabascoa
3 kevätsipulinvartta
pieni pala punakaalia
puoli ruukkua korianteria
muutama säilötty jalapeño
700-800 g ruodotonta ja nahatonta kirjolohifileetä
ruokaöljyä
tacomaustetta

Paista kirjolohifileet kypsiksi pannulla pienessä määrässä ruokaöljyä. Mausta tacomausteella ja tarvittaessa myös suolalla. Leikkaa fileet peukalon kokoisiksi paloiksi.

Kuori mango ja leikkaa se pieniksi paloiksi. Lusikoi avokadoista sisukset, valele limettimehulla ja murskaa haarukalla. Lisää muutama tippa tabascoa sekä suolaa ja sekoita.

Irrota romainesalaatista uloimmat isot lehdet ja huuhtele ne. Suikaloi punakaali ohuiksi suikaleiksi veitsellä tai mandoliinilla. Viipaloi kevätsipulit ja revi korianterin lehdet tacon mausteeksi. Viipaloi jalapeñot. Aseta salaatinlehdet tarjoiluvadille ja täytä ne reseptin aineksilla.

2 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Mullakin käytössä ,etenkin kun vuosi sitten jätin jauhot pois ja yritin keventää niin romaine-salaatti oli pelastus (no jauhot on nyt takaisin mutta kevennystä voi taas harkita;D Hyvää pian alkavaa vuotta:)

Tuplaespresso kirjoitti...

Hyvää uutta vuotta sinullekin. Minä kevensin vuodenvaihteessa sen verran, että farkut ovat jo nyt vähän löysät ;) Vielä muutama kilo, niin hyvä tulee.