tiistai 25. toukokuuta 2021

Mansikkainen Piña colada smoothie


Kesä tulee, ei tule, tulee, ei tule, tulee… Yhtenä päivänä on 26 astetta lämmintä ja seuraavana päivänä taas melkein takatalvi. Vielä ei uskalla viedä talvivaatteita varastoon. Kesää odotellessa valmistin kannullisen trooppisen hedelmäistä smoothieta. Aineksista riittää juomaa ainakin neljälle. Tätä nauttiessa voi kuvitella itsensä jonnekin etelän hiekkarannalle. Tai auringonpaisteeseen edes jonkun suomalaisen kalliosaaren rantaan.

Juhannusdrinkiksi mansikkainen piña colada muuttuu, kun joukkoon lisätään 20 cl tummaa rommia.

Sen verran ainesten valinnasta, että kun ostat ananasta, varmista että se on kypsä. Kypsä ananas tuoksuu makealta ja kun sen töyhdön sisimmäistä lehteä vähän nykäisee, se irtoaa.

 


Mansikkainen Piña colada smoothie

 

250 g  tuoreita (suomalaisia) mansikoita

2 tl  limettimehua
2 tl  fariinisokeria
1  kokonainen tuore ananas
250 g  kookosmaitoa (kevytversio)
1  banaani
(20 cl  tummaa rommia)
tuoretta minttua

 

Leikkaa ananaksen keskeltä ensin noin puolen sentin paksuinen viipale. Siitä tulee juomien koristeet. Kuori loput ananaksesta, poista puiseva keskiosa ja leikkaa ananas pieniksi paloiksi. Laita palat pakastimeen noin tunniksi yhdessä kookosmaitotölkin kanssa.

Ota mansikoista erilleen neljä suurinta mansikkaa juomien koristeeksi. Poista lopuista mansikoista kannat ja laita ne korkeaan astiaan limettimehun ja sokerin kanssa. Soseuta sauvasekoittimella ja jaa mansikkasose neljän lasin pohjalle.

Kun ananas ja kookos ovat sopivasti kohmeessa, kaada ne tehosekoittimen kannuun ja lisää kuorittu banaani pienempinä paloina (sekä rommi jos haluat). Soseuta aineksia tehosekoittimessa kunnes kannussa on paksuhko juoma. Jaa juoma laseihin ja koristele lasit ananasviipaleella, mansikalla ja mintulla. Bambua muistuttavat pillit ovat paperia.

 

Ei kommentteja: