Pääsiäisestä
jäi hiukan savulammasta, joten tein siitä ruokaisan ”piirakan” pinaatin ja
fetajuuston kanssa. Piirakka lainausmerkeissä siksi, tässä ei ole
taikinapohjaa, ainoastaan filotaikinasta rypistetty kansi. Jos vaikka jääkaapin
perukoilla ei sattuisikaan olemaan savulampaan tähteitä, ihan vaan tätä ruokaa
varten kannattaa ostaa pala savulammasta. Lampaan mausteeksi käytin karhunlaukkaa,
mutta valkosipuli ajaa saman asian.
Savulammasta,
pinaattia ja fetaa filotaikinakuoren alla
3 munaa
1 dl kermaa
100 g
savulammasta pieninä kuutioina
100 g
fetajuustoa pieninä kuutioina
0,5 dl paahdettuja
pinjansiemeniä
1 rkl voita
1 rkl
oliiviöljyä
1 pieni
punasipuli ohuina viipaleina
1 tl tuoreita
timjaminlehtiä
1 rkl balsamiviinietikkaa
1 tl hunajaa
200 g tuoretta
pinaattia
2 rkl
hienonnettua karhunlaukkaa (tai 1 valkosipulinkynsi)
hiukan suolaa ja mustapippuria
muutama arkki filotaikinaa
voisulaa
Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki, lisää kerma,
savulammas sekä fetakuutiot ja sekoita hyvin. Paahda pinjansiemenet kuivalla paistinpannulla
ja kaada ne paahduttuaan toiseen kulhoon. Lisää pannulle voi sekä öljy ja
kuullota siinä punasipuleita, minkä jälkeen lisää timjami, balsamiviinietikka
sekä hunaja ja hauduta sipulit pehmeiksi. Kaada valmis seos kulhoon
pinjansiementen joukkoon. Huuhtele pinaatit, valuta ja hauduta ne pannulla
pehmeiksi. Mausta karhunlaukalla, kaada seos sipuleiden joukkoon ja anna hetken
jäähtyä. Yhdistä kulhoissa olevat ainekset ja mausta tarpeen mukaan suolalla sekä
mustapippurilla.
Kaada savulammasseos sopivan kokoisen uunivuoan pohjalle
ja tasoita pinta. Peitä filotaikinalla siten, että sivelet voisulaa taikinalle
ja sen jälkeen rypistät sen vuokaan päällimmäiseksi. Taikinaa tarvitaan muutama
paperinohut filoarkki.
Kypsennä ”piirakkaa” uunissa 180 asteessa noin 30
minuuttia kunnes pinta on muuttunut kullanruskeaksi. Tarjoile heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti