tiistai 12. huhtikuuta 2016

Majava 2/3 - Majavanfileitä ja kurpitsakuutioitaSaamamme majava oli pakastettu yhteen pakettiin, joten se piti sulattaa kokonaan ja keksiä käyttöä koipien lisäksi myös fileille. Ikävää puuhaa, uskottehan?... Ai ei ole uskottavaa, vai? No oli se eilinen haudutuspadassa valmistettu majava niin tolkuttoman hyvää, että ei yhtään tee pahaa jatkaa samalla elukalla tänäänkin. Nyhtömajavan jälkeen oli siis aika valmistaa ruoaksi majavan fileet.


Majavan fileiden paistaminen

1                    majavan ulko- ja sisäfileet
70 g               pancettakuutioita
                      suolaa
                      mustapippuria myllystä
pari               tuoreen timjamin oksaa
pari nokaretta voita
pikkutilkka   kermaa

Poistin fileistä erittäin sitkeältä tuntuvan kalvon mahdollisimman tarkkaan. Kuumensin paistinpannun ja ruskistin siinä pancettakuutiot, joista suli pannulle maukasta rasvaa. Nostin kuutiot sivuun, mutta pyrin jättämään sulaneen rasvan. Ripottelin fileille suolaa ja ruskistin fileet pannulla ensin pancettan rasvassa, minkä jälkeen lisäsin timjamin sekä hiukan voita ja pyörittelin siinä fileitä vielä hetken. Nostin ne sivuun foliokääreeseen ja tein niille kastikkeen keittämällä pannulla ensin kokoon nyhtömajavan haudutuslientä (katso eilinen päivitys), sitten lisäsin siihen kermaa ja keitin vielä hetken. Haudutusliemen voi korvata lihaliemellä. Yksinkertaisesti valmistettua ja yksinkertaisesti hyvää.


Sopivaksi lisäkkeeksi Tuplaespresso teki kuutioitua myskikurpitsaa, joka englanninkielisissä resepteissä tunnetaan nimellä butternut squash. Kuutioitua kurpitsaa keitetään ensin suolalla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia kunnes ne muuttuvat hieman läpikuultaviksi. Sitten siivilöidään vesi pois ja laitetaan kuutiot hetkeksi jäähtymään jääveteen. Sen jälkeen kurpitsakuutiot saavat kuivahtaa vielä tunnin tai pari jääkaapissa, jos aikaa on. Tavoitteena on saada tällä tavalla niille rapsakka pinta, kun ne lopuksi paistetaan pannulla vähässä öljyssä. Lopuksi kootaan annos lautasille. Lisäkesalaatissa oli punakaalia ja karkeasti raastettua kurkkua.


2 kommenttia:

Merja | Ripaus tryffeliä kirjoitti...

Uskon, on ollut raskas rasti tuo majavan hukkaaminen :). On kyllä harvinaista herkkua! Miltä majava maistuu suhteessa muuhun riistaan?

Tuplaespresso kirjoitti...

Joopa, oli se vaan "ihan kauheaa" syödä samaa monta päivää... Majavan lihan maku on jossain saksanhirven ja sorsan välimaastossa. Kannatti silloin joskus M:n avata suunsa oikeaan aikaan oikeassa paikassa. Oltiin tosin jo ehditty lähes unohtaa Veijon puheet majavasta ja sitten kun saatiin ilmoitus että majava on nyt Helsingissä - WAU! :D