keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Juustoiset kukkakaalivohvelit



Nyt vihdoinkin sain aikaiseksi kokeilla kukkakaalivohveleiden valmistusta. Idean sain täältä, mutta muokkasin hiukan reseptiä, joka sitten on odottanut tekemistään jo useita viikkoja. Paistamani kukkakaalivohvelit toimivat yhtä hyvin pääruoan lisukkeena kuin brunssipöydässä, tai vaikka ihan sellaisenaan voileivän korvikkeena. Kelpaisi myös dipattavaksi ranskankermakastikkeeseen, sinihomejuustokastikkeeseen tai vaikka currykastikkeeseen.

Kukkakaalivohveli, parsaa ja korvasienikastiketta.


Kukkakaalivohvelit

500 g (noin 1 litra) kukkakaalimurua
1 tl suolaa
1 tl kuivattua basilikaa
1 tl kuivattua oreganoa
1 tl kuivattua rosmariinia
1 tl kuivattua meiramia
1 tl kuivattua timjamia
1 tl korianterinsiemeniä
0,5 tl chilihiutaleita
120 g (noin 5 dl) panko korppujauhoa
80 g (noin 3 dl) parmesaaniraastetta
1 muna
3 valkuaista

rypsiöljyä

Hienonna kukkakaali yleiskoneessa riisinjyvän kokoisiksi muruiksi. Sekoita keskenään suola sekä mausteet, jauha ne morttelissa hienoksi jauheeksi ja sekoita huolellisesti kukkakaalimurujen joukkoon. Lisää korppujauho sekä parmesaani ja sekoita. Vatkaa muna ja valkuaiset kevyesti ja sekoita kukkakaaliseoksen joukkoon käsin möyhentäen. Kun massa on tasaista, jaa se 12 keskenään saman kokoiseen osaan ja taputtele näistä suorakaiteen muotoiset ”pihvit”.


Kuumenna vohvelirauta (malli: belgialaiset vohvelit). Voitele rypsiöljyllä vohveliraudan alempi paistolevy ja aseta siihen kukkakaalimassaa. Voitele ”pihvien” yläpinta ja sulje vohvelirauta. Paista kukkakaalivohveleita 7-8 minuuttia. Jos vohvelirautaa ei ole käytettävissä, uskoisin tästä "taikinasta" tulevan ihan kelvolliset pihvit myös paistinpannulla tai uunissa.

Kukkakaalivohveleita voi valmistaa etukäteen brunssille isommankin satsin. Ne saa uudelleen rapeiksi voitelemalla vohvelit ohuelti voisulalla ja kuumentamalla niitä uunissa 200 asteessa muutaman minuutin ajan.


Ei kommentteja: