Lisukkeiden
keksiminen ruokaan on aina yhtä haastavaa. Liha, kala, lintu – ”pakollinen
hiilari” peruna, riisi, pasta – mutta mitä sitten… Mitä kasviksia, miten
valmistettuna, millaisella kastikkeella vaiko ollenkaan kastikkeella. Apua!
Täytyy vaan aina yrittää pitää silmät auki ja varastaa hyvät ideat lautaselle.
Tästä
ahvenannoksesta tuli yksinkertaistakin yksinkertaisempi, mutta kaikkien
raaka-aineiden maut toimivat keskenään ja valmistuskin sujui käden käänteessä. Perusruokaa.
Lisukeideasta menee kiitos Roosalle, jonka broccoliresepti on kuin tehty
voissa paistettujen ahvenfileiden ja perunamuusin kanssa. Tätä laitetaan
kesällä varmaan toisen ja kolmannenkin kerran.
Parsakaalia
ja sitruuna-jogurttikastiketta
1 pieni parsakaali
1 tölkki (200 g) Bulgarian jogurttia
puolikkaan sitruunan raastettu kuori
1 tl sokeria
1/4 tl suolaa
ripaus jauhettua mustapippuria
Sekoita keskenään maustamaton jogurtti,
sitruunankuori, sokeri, suola sekä mustapippuri. Anna maustua puolisen tuntia
ennen käyttöä.
Keitä parsakaalia miedosti suolalla maustetussa
vedessä sen verran että se hiukan pehmenee, mutta ei muutu ihan tohjoksi.
Parsakaalin sopiva keittoaika on 6-8 minuuttia. Parsakaalin voi myös höyryttää
pehmeäksi. Jäähdytä kypsä broccoli ja leikkaa kukinnot pienemmiksi paloiksi.
Tarjoile ahvenfileiden, perunasoseen sekä kylmän sitruunajogurttikastikkeen
kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti