Kaunis, yksinkertainen
ja hyvän makuinen risotto Milanese on kelpo ateria aivan sellaisenaan
nautittuna. Sen voi tarjota myös lisukkeena vaikkapa toisen milanolaisklassikon,
nimittäin Osso buccon, kanssa. Niiden maut sopivat hyvin yhteen.
Risotto
alla Milanese
2 dl risottoriisiä,
Carnaroli tai Arborio
1 keltasipuli
hienonnettuna
3-4 luuydintä
ydinluista
1 dl kuivaa
valkoviiniä
8 dl lihalientä
1 pss (0,5 g) sahramia
2 dl parmesaania
raastettuna
2 rkl voita
Laita pieneen kuppiin sahrami ja kaada sille ½ - 1 dl
lihalientä. Sulata pannulla luuytimet (voit korvata oliiviöljyllä) ja hauduta
siinä hienonnettu sipuli. Lisää riisi ja pyörittele se pannulla kiiltäväksi.
Lorauta viiniä sen verran pannulle, että riisit juuri peittyvät ja anna sen imeytyä riisiin koko ajan sekoitellen.
Lisää sitten lihalientä erissä ja sekoita samalla. Keitä riisiä noin 15
minuuttia ja tarkista, että se on sopivasti al dente ja seos on sopivan paksua
eli ei liian vetistä eikä liian tiukkaa. Lisää sahrami liotusliemineen, 2 rkl
voita sekä puolet parmesaanista. Sekoita kunnes voi on sulanut. Lisää lientä
tarvittaessa. Siirrä sivuun ja anna vetäytyä minuutin, kaksi. Nosta sitten
lautasille ja laita loppu parmesaani tarjolle sen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti