lauantai 23. huhtikuuta 2016

Sweet chili kanaa Matt Prestonin tapaan


Australian Master Chefin katsojille tuttu Matt Preston antaa silloin tällöin mestarien oppitunnilla kilpailijoille helppoja reseptejään. Broilerin reisipaistit sweet chili –kastikkeella marinoituina vaikutti maukkaalta ja oli todella helppo valmistaa. Kanaa ja korianteria lukuun ottamatta kaikkia aineita löytyi jo valmiiksi kaapista.


Sweet chili kanaa

8 kpl broilerin reisipaistia
2 dl sweet chili –kastiketta
2 valkosipulin kynttä murskattuna
1 tl raastettua inkivääriä
½ korianteriruukun varret hienonnettuna
½ tl seesamiöljyä
suolaa maun mukaan
3 kaffirlimetin lehteä
kourallinen korianterin lehtiä

Laita reisipaistit, chilikastike, valkosipuli, inkivääri, korianterin varret, seesamiöljy ja suola suljettavaan muovipussiin. Sulje pussi ja möyhentele sitä niin, että kaikki sekoittuvat hyvin. Laita pussi vähintään pariksi tunniksi jääkaappiin maustumaan. Voivat maustua yön ylikin.
Kuumenna uuni 180 asteeseen.

Kaada pussin sisältö uunivuokaan. Laita vuoka uuniin Mattin ohjeen mukaan 25 – 35 minuutiksi, kunnes kanat ovat kauniisti ruskistuneet pinnalta eli nykytermein karamellisoituneet. Meillä uunissa saattaa olla jotakin häikkää ja nostin lämmön 30 minuutin kuluttua 200°C :een ja annoin olla vielä 12 minuuttia. Paistit olivat hyvän värisiä eivätkä olleet kuivuneet. Lopuksi pinnalle korianterin lehdet ja hienoksi suikaloidut kaffirlimetin lehdet. No, olihan meillä sellaisia kuivattuja lehtiä, ei tuoreita, mutta sitten unohdin laittaa edes niitä, kun nälkä kurni jo vatsassa ja oli kiire saada ruoka valmiiksi. Silti maku oli hyvä. Lisäkkeeksi kanaliemessä kypsennettyä riisiä ja vähän salaattia.


Ei kommentteja: