keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

BBB soup = butternut, bacon & blue cheese



Myskikurpitsaa, pekonia ja sinihomejuustoa, siinäpä maukkaan sopan ainekset. Jos kurpitsasosetta ei ole valmiina, se täytyy ensin paahtaa kokonaisesta butternut-kurpitsasta. Muutoin tämä keitto valmistuu tosi nopeasti.


BBB kurpitsakeitto
(2-3 annosta)

2 rkl oliiviöljyä
1 sipuli pieninä kuutioina
1 iso omena kuorittuna ja kuutioituna
300 g paahdettua myskikurpitsasosetta (yhdestä kurpitsasta)
5 dl kanalientä
80 + 20 g saint agur tai muuta hyvää sinihomejuustoa
2 dl crème fraichea
(suolaa ja mustapippuria)
kourallinen saksanpähkinöitä karkeasti rouhittuna
puoli pakettia pekonia

(Paista pekoniviipaleet rapeiksi ja laita ne lautaselle talouspaperin päälle kuivahtamaan.)
Kuumenna öljy ja kuullota siinä sipulit. Kun sipulit alkavat olla pehmeitä, lisää omena ja sekoittele parin minuutin ajan. Lisää kurpitsasose sekä kanaliemi ja keitä viitisen minuuttia. Lisää 80 g sinihomejuustoa ja sekoittele kunnes juusto on sulanut. Soseuta keitto (ei tarvitse olla ihan silkinsileää), lisää crème fraiche ja kuumenna vielä kerran kiehuvaksi. Mausta tarvittaessa vielä suolalla ja mustapippurilla.

Viimeistele keitto lautasilla pekonimuruilla, rouhituilla saksanpähkinöillä ja sinihomejuustolla.


Ei kommentteja: