tiistai 19. huhtikuuta 2016

Parsaa ja lohta, helppo herkku


M oli järjestänyt minulle ”kokkisodan” ostamalla nipun parsaa (yllätysyllätys, tähän vuodenaikaan, kuinkas muuten…) sekä palan lohta ja pyysi, että minä keksisin niistä jotain ruokaa.  Suosikkiraaka-aineitani, kala ja parsa :) Niihin ei kyllästy varmaan koskaan? Tällaista siitä tuli.


Uunissa paahdetut parsat sitruunan ja vuohenjuuston kera

nippu parsaa
loraus oliiviöljyä
hiukan suolaa
mustapippuria myllystä
puolikkaan sitruunan raastettu kuori
vuohenjuustoa muruina

Napsauta parsoista pois kuiva kanta ja levitä parsat uunivuokaan. Lorauta parsoille hiukan oliiviöljyä ja mausta suolalla sekä pippurilla. Kypsennä parsat uunissa 200 asteessa noin 12-15 minuuttia kunnes ne ovat kypsät, mutta vielä hiukan rapeat.

Viimeistele parsat ennen tarjoilua sitruunankuorella sekä vuohenjuustomuruilla.

Tämä sopii sekä lohen että hyvän pihvin kanssa.


Lohta ja vihreää

nahatonta lohifileetä
pari nokaretta voita
hiukan oliiviöljyä
2 kevätsipulia ohuina viipaleina
0,5 dl valkoviiniä
iso kourallinen tilliä ja lehtipersiljaa silputtuna
hiukan suolaa ja mustapippuria myllystä

Kuumenna pannulla voi sekä öljy ja aseta lohipalat siihen kypsymään. Kun lohen väri muuttuu läpikuultamattomaksi, kala on valmis. Nosta kalapalat pois pannulta ja lisää pannulle kevätsipulit. Kuullota kevätsipuleita hetki, lisää valkoviini ja keitä sitä sen verran että siitä haihtuu noin puolet. Lisää tilli sekä lehtipersilja, sekoittele kunnes yrtit ovat hiukan pehminneet, mausta suolalla ja pippurilla ja lusikoi ”kastike” lohenpalojen päälle.


Ei kommentteja: