lauantai 16. huhtikuuta 2016

Helppo parsa-hernemunakas uunissa



Munakkaan sanotaan olevan hyvän ammattikokin taidonnäyte, mutta kotikokin ei kannata stressata sellaisen onnistumisesta - ainakaan, jos valmistaa munakkaan uunissa. Uunivuoassa saa myös tarvittaessa paistettua mehevän kasvismunakkaan kerralla isommallekin porukalle. Muna ♥ parsa. Tämä keväinen parsa-hernemunakas toimii niin liharuoan lisukkeena kuin aamiaisella voileivän päällä ja espanjalaiset ohuet parsat sopivat tähän todella hyvin. Ei mistään huomaa, että meillä rakastetaan parsaa? Näillä eväillä jaksaa odotella kotimaisia parsoja, joita ei sitten enää tuhlatakaan muiden ainesten joukkoon, vaan ne nautitaan kokonaisina ja rapeiksi höyrytettyinä. Mutta siihen asti:


Parsa-hernemunakas uunissa

1 pieni (noin 100 g) keltasipuli
2 rkl voita
250 g ohutta vihreää parsaa
100 g (pakaste)herneitä
iso kourallinen basilikanlehtiä
5 munaa
1 dl kermaa
0,5 tl suolaa
mustapippuria myllystä

Napsauta parsoista kuivat/nahistuneet päät pois ja leikkaa varret parin sentin pätkiksi. Leikkaa basilikanlehdet pieneksi silpuksi. Kuori sipuli ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Sulata pannulla voi ja kuullota siinä sipulit. Lisää parsapalat, herneet sekä basilika ja sekoittele kasviksia parin minuutin ajan jotta ne hiukan pehmenevät. Kaada kasvikset noin 20x30 cm uunivuokaan, jonka olet vuorannut leivinpaperilla. Riko munat kulhoon ja lisää kerma. Vatkaa sen verran että munien rakenne rikkoutuu ja kerma sekoittuu joukkoon. Mausta suolalla sekä mustapippurilla. Kaada munaseos kasvisten päälle vuokaan ja kypsennä munakasta uunissa 180 asteessa noin 30 minuuttia.


Ei kommentteja: