Jäikö
joulusta graavilohta? Siitä syntyy helppo pikalasagne, avolasagne jota ei
paisteta uunissa, vaan ladotaan suoraan lautaselle. Jos jääkaapissa ei ole enää
graavilohta, sitä kannattaa käydä ostamassa ihan vaan tätä varten.
Avolasagne
graavilohesta (kahdelle)
100 g pinaattia
kourallinen tuoretta tilliä
2 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoa
5 dl maitoa
100 g pehmeää ricottaa
suolaa
valkopippuria myllystä
noin 300 g graavilohiviipaleita
pari sitruunanlohkoa
valkopippuria myllystä
6 lasagnelevyä
(katkarapuja, tuoretta tilliä)
Ryöppää pinaatit pienessä määrässä kiehuvaa vettä,
valuta ja leikkaa pienemmäksi silpuksi. Lisää pinaatin joukkoon hienonnettu
tuore tilli ja jätä odottamaan kastikkeen valmistumista.
Sulata voi kasarissa, lisää vehnäjauho ja sekoittele
miedolla lämmöllä peri minuuttia kunnes jauhot ovat turvonneet mutta eivät
ruskistuneet. Lisää maito 3-4 erässä ja sekoita huolella jotta kastikkeeseen ei
jää kokkareita. Keitä kastiketta noin 10 minuuttia hyvin miedolla lämmöllä
välillä sekoitellen. Varo ettei maitopohjainen kastike pala pohjaan! Lisää lopuksi
ricotta sekä pinaatti ja tilli, ja sekoita hyvin. Mausta suolalla ja
valkopippurilla.
Käytä graavilohiviipaleet nopeasti kuumalla pannulla molemmin
puolin vain sen verran, että ne hiukan kypsyvät, mutta eivät vielä
varsinaisesti paistu. Mausta sitruunamehulla ja valkopippurilla. Suolaa
graavilohessa on riittävästi jo itsessään.
Keitä lasagnelevyt väljässä, hyvin suolatussa vedessä ”al
dente” ja laita ne yksitellen isolle lautaselle valumaan.
Rakenna aineksista annoslasagnet, ensin pohjalle
hiukan kastiketta, sitten keitetty lasagnelevy, sen päälle kastiketta ja lohta
jne. Asettele lasagnelevyt suorakaiteen muotoiseksi annokseksi tai rypytä
niitä, ihan miten vain. Viimeistele katkaravuilla ja tillillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti