sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Avolasagne graavilohestaJäikö joulusta graavilohta? Siitä syntyy helppo pikalasagne, avolasagne jota ei paisteta uunissa, vaan ladotaan suoraan lautaselle. Jos jääkaapissa ei ole enää graavilohta, sitä kannattaa käydä ostamassa ihan vaan tätä varten.


Avolasagne graavilohesta  (kahdelle)

100 g pinaattia
kourallinen tuoretta tilliä
2 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoa
5 dl maitoa
100 g pehmeää ricottaa
suolaa
valkopippuria myllystä
noin 300 g graavilohiviipaleita
pari sitruunanlohkoa
valkopippuria myllystä
6 lasagnelevyä
(katkarapuja, tuoretta tilliä)

Ryöppää pinaatit pienessä määrässä kiehuvaa vettä, valuta ja leikkaa pienemmäksi silpuksi. Lisää pinaatin joukkoon hienonnettu tuore tilli ja jätä odottamaan kastikkeen valmistumista.

Sulata voi kasarissa, lisää vehnäjauho ja sekoittele miedolla lämmöllä peri minuuttia kunnes jauhot ovat turvonneet mutta eivät ruskistuneet. Lisää maito 3-4 erässä ja sekoita huolella jotta kastikkeeseen ei jää kokkareita. Keitä kastiketta noin 10 minuuttia hyvin miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Varo ettei maitopohjainen kastike pala pohjaan! Lisää lopuksi ricotta sekä pinaatti ja tilli, ja sekoita hyvin. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

Käytä graavilohiviipaleet nopeasti kuumalla pannulla molemmin puolin vain sen verran, että ne hiukan kypsyvät, mutta eivät vielä varsinaisesti paistu. Mausta sitruunamehulla ja valkopippurilla. Suolaa graavilohessa on riittävästi jo itsessään.

Keitä lasagnelevyt väljässä, hyvin suolatussa vedessä ”al dente” ja laita ne yksitellen isolle lautaselle valumaan.

Rakenna aineksista annoslasagnet, ensin pohjalle hiukan kastiketta, sitten keitetty lasagnelevy, sen päälle kastiketta ja lohta jne. Asettele lasagnelevyt suorakaiteen muotoiseksi annokseksi tai rypytä niitä, ihan miten vain. Viimeistele katkaravuilla ja tillillä.


Ei kommentteja: