Kun kinkun ja laatikoiden katsominenkin
jo ällöttää, kannattaa kokata välipäiväruoaksi kanaa. Kanacurry on maultaan
riittävän erilainen siihen mitä viime päivät on syöty. Sitä paitsi, kanacurry on
helppo tehdä ja se valmistuu kohtalaisen nopeasti. Mausteiden määrää säätämällä
currysta voidaan tehdä vahvempaa tai miedompaa, mikä on kenellekin mieluisampaa.
Tähän on käytetty luuttomia ja nahattomia broilerin reisipaistipaloja. Niissä
on sen verran rasvaa, että ei ole pelkoa kuivumisesta ja makuakin paljon
enemmän kuin rintafileessä. Kanacurryn kanssa sopii keitetty jasmiiniriisi.
Kanacurry
600 g
broilerin luuttomia reisipaistipaloja
suolaa,
mustapippuria
3 rkl
kookosöljyä tai oliiviöljyä
1 iso sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
peukalonpään
kokoinen pala tuoretta inkivääriä
1-2 tl garam
masalaa
1-2 tl
curryjauhetta
4 dl
kookosmaitoa
2 dl
kanalientä
1 rkl limettimehua
1 rkl limettimehua
140 g (2 pikkutölkkiä
tai yksi tuubi) tomaattipyreetä
1-2 tl
punaista currytahnaa
iso
kourallinen tuoretta korianteria
Leikkaa broilerinpalat pienemmiksi, enemmänkin
suupalan kokoisiksi. Kuori ja leikkaa pieniksi kuutioiksi sipuli sekä
valkosipuli. Kuori inkivääri ja hienonna se veitsellä.
Kuumenna kasarin pohjalla puolet öljystä ja ruskista kananpalat
siinä. Mausta suolalla sekä mustapippurilla ja siirrä eri lautaselle
odottamaan.
Kuumenna kasarissa loputkin öljystä ja kuullota siinä
sipuli sekä valkosipuli pehmeäksi. Lisää inkivääri, garam masala sekä curry ja
kuumenna sekoitellen minuutin verran. Lisää kookosmaito, kanaliemi, limettimehu, tomaattipyree
sekä currytahna ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää ruskistetut ja maustetut
kananpalat ja keittele kastiketta matalahkolla lämmöllä noin 15-20 minuuttia.
Lisää viimeksi hienonnettu tuore korianteri, sekoita ja tarjoile keitetyn jasmiiniriisin
kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti