Nyt vuoden
pimeimpään aikaan on ihan paras sesonki niin aurinkoisille persimoneille kuin
granaattiomenallekin. Siksipä voisikin nauttia jälkiruoaksi grillattuja tai
karamelisoituja persimoneja gorgonzolakermavaahdon kanssa. Lisäkoristeeksi
annokseen vielä pähkinöitä ja granaattiomenaa. Tämä jälkiruoka sopii hyvin myös
joulupöytään.
Karamelisoidut
persimonit ja gorgonzolakermavaahto
(4-6
annosta)
30 g gorgonzolaa (tms sinihomejuustoa)
1,5 dl kuohukermaa
2 rkl sokeria
3 persimonia
40 g fariinisokeria
20 g suolatonta voita
1/8 tl hienoksi jauhettua kardemummaa
pinnalle
rouhittuja saksanpähkinöitä
rouhittuja pistaaseja
granaattiomenan siemeniä
Kuumenna ensin kerma ja sekoita siihen huolella
sinihomejuusto. Jäähdytä kerma jääkaappikylmäksi. Painele kerma siivilän läpi toiseen
kulhoon niin että siihen ei jää sattumia, lisää sokeri ja vatkaa vaahdoksi.
Viipaloi persimoneista ensin kärjestä runsaan sentin pala
pois. Sen jälkeen viipaloi hedelmät 1-1,5 cm paksuiksi viipaleiksi, neljä
viipaletta jokaisesta persimonista. Kaada isolle paistinpannulle fariinisokeri,
voi sekä kardemumma, kuumenna sekoittaen sen verran että ne sulavat ja karamelisoi
persimoniviipaleet kuumassa sokeri-voiseoksessa molemmin puolin kunnes ne ovat
hiukan pehmenneet.
Asettele jälkiruokalautasille 2-3 persimoniviipaletta,
gorgonzolakermaa ja viimeistele pähkinärouheella sekä granaattiomenan siemenillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti