”Forgotten
cookies” eli unohdetut pikkuleivät nimensä mukaisesti ”unohdetaan” jäähtyvään
uuniin yön yli. Menetelmä on yksinkertainen: ensin nopea paisto korkeammassa lämpötilassa, sitten virta pois
ja seuraavana aamuna voi kurkistaa mitä uunista löytyy. Nämä marenkipikkuleivät
on maustettu suolakinuskin makuisiksi ja muunlaisia makuja voi keksiä mielin
määrin. Ainoa vaikeus valmistamisessa on malttaa antaa uunin luukun olla kiinni
siihen asti kunnes marengit ovat valmiit. Tämä on hyvä vaihtoehto perinteisille
marengeille.
Suolakinuski-marenkikokkareet
(noin 20 pikkuleipää)
2 valkuaista (koko L)
0,5 tl valkoviinietikkaa
130 g fariinisokeria
hiukan suolaa sen verran että se maistuu mutta ei ole
liian suolaista
(50 - 100 g hienoksi rouhittua suklaata)
Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen (165 kiertoilma).
Kaada valkuaiset sekä valkoviinietikka lasi- tai
metallikulhoon ja vatkaa kunnes ne alkavat vaahtoutua. Lisää fariinisokeri pari
ruokalusikallista kerrallaan kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää. Lisää lopuksi
suolaa ja vatkaa huolella. Lisää suolaa todella varovasti vain sen verran että
se juuri ja juuri maistuu, mutta ei vielä anna liikaa makua. Seuraavaan aamuun
mennessä valmiissa marengeissa maku on syventynyt jo paljon voimakkaammaksi. (Sekoita
lopuksi suklaamurut lusikalla vaahdon joukkoon.)
Nostele kahdella lusikalla marengista kokkareita
uunipellille, jonka päälle on laitettu silikonimatto tai leivinpaperi. Massasta
tulee noin 20 kokkaretta. Työnnä pelti uuniin ja paista marenkipikkuleipiä 5-7 minuuttia.
Sen jälkeen sammuta uunin virta ja anna marenkien kypsyä valmiiksi jäähtyvässä
uunissa vähintään 8 tunnin ajan tai vaikka kauemminkin, yön yli. Älä avaa uunin
luukkua ennen aikojaan ettei uuni jäähdy liian nopeasti. Valmiiden marenkien
tulisi olla päältä rapeita ja sisältä sitkeitä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti