Pakastimessa
on keväästä asti lorvaillut pala luutonta lampaanpaistia, jolle alkoi olla
korkea aika tehdä jotakin. Sulatin sen ensin jääkaapissa yön yli. Kaivoin
kaapista lihamyllyn ja tein sillä lampaasta jauhelihaa. Ajoin lihan kahteen
kertaan myllyn läpi, ensin karkeammalla ja sitten hienommalla terällä.
Kebakot
500 g karitsan/lampaan
jauhelihaa
1 sipuli
hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi
hienonnettuna
garam
masalaa
kanelia
korianterin
siemeniä rouhittuna
mustapippuria
myllystä
suolaa
1 kananmuna
voita
oliiviöljyä
Kuullotin sipulisilpun ja valkosipulin voissa ja
lisäsin mausteet pannulle saamaan lisää makua. Sekoitin sipuli/mausteseoksen
jauhelihan joukkoon ja sen jälkeen vaivasin massaan kananmunan.
Muotoilin massasta puikulaisia kebakkoja, jotka
paistoin pannulla voin ja oliiviöljyn sekoituksessa. Kebakot voi tarjoilla pelkän crème fraiche -dippikastikkeen kanssa, mutta niistä tuli ruokaisampia kun annokseen lisättiin paistettuja perunoita sekä tomaatti-avokadosalsaa.
Tomaatti-avokadosalsa
puolikas pieni keltasipuli
1 syöntikypsä avokado
200 g pisaratomaatteja
1 rkl limettimehua
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl valkoista balsamicoa
suolaa
sokeria
mustapippuria
pieni kourallinen basilikanlehtiä
Kuori avokado ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi.
Valuta limettimehu kuutioiden päälle. Leikkaa sipuli ihan pieniksi kuutioiksi,
leikkaa tomaatit pienemmiksi paloiksi ja sekoita kaikki ainekset keskenään.
Mausta oliiviöljyllä ja valkoisella balsamicolla sekä maun mukaan suolalla,
sokerilla ja mustapippurilla. Leikkaa lopuksi kasvisten joukkoon kourallinen
basilikanlehtiä. Jätä seos jääkaappiin maustumaan.
Kylmä
crème fraiche –kastike
1 tölkki crème fraichea
suolaa maun mukaan
ripaus mustapippuria
1 tl hienonnettuja korianterinsiemeniä
(kermaa)
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna kastikkeen
maustua puolisen tuntia ennen käyttöä. Jos kastike tuntuu liian paksulta,
ohenna sitä tilkalla kermaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti