perjantai 27. marraskuuta 2015

Persimonivanukas tai jotain sinne päin (persimmon pudding)



Amerikkalaiset ruokasivustot ovat tähän vuodenaikaan olleet täynnä kiitospäivän reseptejä. Eräs mielenkiintoisimmista mihin törmäsin, oli Claire Ptakin (Violet bakery) persimonivanukas. Persimonit ovat parhaimmillaan tähän vuodenaikaan, joten voisihan tuollaista kokeilla. Kaikkia tähän vanukkaaseen tarvittavia aineksia myydään tavallisessa ruokakaupassa ja reseptikin on sopivan yksinkertainen. Puolitin ohjeen, jotta vanukas mahtuisi vähän pienempään irtopohjavuokaan. Lopputulos: ei pöllömpää… itse asiassa oikein hyvää ja tosi helppo valmistaa. Vähän kuin jouluinen maustekakku, mutta paljon mehevämpi. Sopisi joulujälkiruoaksi.


Persimmon pudding

300 g persimonisosetta
50 g sokeria
90 g vehnäjauhoa
1/4 tl suolaa  
1/4 tl ruokasoodaa
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl kanelia
ripaus neilikkaa
hiukan muskottipähkinää
50 g rouhittuja saksanpähkinöitä
2 munaa
0,5 dl maitoa  
0,5 dl kermaa
1 rkl hunajaa
40 g sulatettua voita
(kermavaahtoa)

Laita uuni lämpiämään 170 asteeseen ja vuoraa noin 17 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Kuori persimonit ja soseuta ne sauvasekoittimella mahdollisimman hienojakoiseksi soseeksi.

Yhdistä kaikki kuivat ainekset keskenään ja sekoita hyvin. Lisää kaikki loput ainekset, vatkaa hyvin ja anna seoksen sakeutua 10-15 minuutin ajan. Kaada vanukasmassa vuokaan ja kypsennä 60-70 minuutin ajan. Kypsän vanukkaan tulisi olla hiukan hyllyvä, mutta kuitenkin asettunut sekä reunoiltaan jo hiukan kutistunut ja irronnut vuoan reunoista. Jäähdytä vanukas ja tarjoile kermavaahdon ja persimoniviipaleiden kanssa.


Ei kommentteja: