Kun puolikas
myskikurpitsa nököttää jääkaapin vihanneslokerossa, se pitäisi mieluummin käyttää
ruoaksi ennen kuin se odottaa muutaman päivän liian kauan. Mutta mitä
puolikkaasta kurpitsasta saisi aikaan? Ainakin sitä voisi käyttää pastaan.
Musta spagetti ja oranssi kurpitsa näyttävät ja maistuvat hyviltä yhdessä.
Kurpitsa-salviapasta
puolikas myskikurpitsa
hiukan oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria
nokare voita
1 pieni sipuli kuutioina
muutama kuivattu salvianlehti
lusikallinen ruohosipulisilppua
lusikallinen lehtipersiljasilppua
hiukan kuumaa vettä
pari siivua speckiä (tai muuta ilmakuivattua kinkkua) pieninä
paloina
maun mukaan suolaa ja mustapippuria
(mustaa) spagettia 75 g/ruokailija
fetajuustoa pieninä muruina
lusikallinen paahdettua sipulia
Paahda ensin myskikurpitsa. Leikkaa kurpitsa pienemmiksi lohkoiksi, poista siemenet ja sivele oliiviöljyä lohkojen päälle.
Rouhi pinnalle suolaa sekä mustapippuria ja paahda uunissa 220 asteessa noin 30
minuuttia. Kun kurpitsa on pehmeää, anna sen jäähtyä hetken ja sen jälkeen
kuori ja kuutioi lohkot. Kurpitsaa saisi olla 150-200 grammaa ruokailijaa
kohden. Soseuta haarukalla karkeasti noin puolet kurpitsakuutioista.
Kuullota sipulikuutiot pehmeiksi ja lisää joukkoon
kurpitsa, murennetut salvianlehdet sekä yrttisilppu. Lisää 0,5-1 dl kuumaa
vettä, sekoita ja kuumenna seosta sen verran että kaikki lämpenee. Lisää speck ja
sekoita. Mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla.
Keitä (musta) spagetti pakkauksen ohjeen mukaan
suolalla maustetussa vedessä. Valuta spagetti ja sekoita kurpitsaseos pastan
joukkoon. Viimeistele lautasilla fetamuruilla ja paahdetulla sipulilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti