sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Söpön synttärikana eli broilerinfileet gorgonzolakastikkeessa




Eikös kaikille pidä syntymäpäivän kunniaksi kokata sellainen herkkuateria, mistä päivänsankari eniten tykkää? Tällä kertaa sellainen laitettiin myös Söpölle, jolla oli 10-vuotissynttärit. Kana/broileri on lihoista ykkönen, voimakasmakuiset juustot ovat koirien herkkua, riisi on hyvä lisä ja porkkana menee niin raakana kuin kypsennettynä. Koirien broilerifileet jätettiin muuten maustamatta, mutta ne saivat lisämakua tilkkasesta kastiketta. Parista fileestä tuli näin hyvää makulisää aika moneen ateriaan vielä seuraavillekin päiville.

Ja kuten kuvasta näkyy, nämä gorgonzolakastikkeessa haudutetut broilerinfileet maistuvat hyvin isäntäväellekin. Koirille ei sentään kateta haarukkaa ja veistä eikä tästä siis mitään pelkkää koiranruokareseptiä tullut.


Broileria gorgonzolakastikkeessa

4 nahatonta ja luutonta broilerin rintaleikettä
1 rkl rypsiöljyä
1+1 rkl voita
suolaa ja mustapippuria myllystä
4 rkl vehnäjauhoa
4-5 dl kanalientä
1 rkl juoksevaa hunajaa
120 g Gorgonzola sinihomejuustoa
2 puolikasta säilykepäärynää

Kuumenna paistinpannulla öljy ja 1 rkl voita. Taputtele broilerifileet huolella kuiviksi talouspaperilla ja ruskista kohtalaisen kuumalla pannulla molemmin puolin. Mausta fileet suolalla sekä mustapippurilla ja laita lautaselle vetäytymään. Lisää pannulle voita, kuumenna ja ripottele sitten jauhot. Sekoittele jauhoja kunnes ne ovat hiukan ruskistuneet ja lisää sitten kanalientä vähän kerrallaan kunnes kastike on sopivan sakeaa. Lisää hunaja sekä gorgonzola pieninä paloina ja sekoita kunnes juusto on kokonaan sulanut. Lisää viimeksi haarukalla hienonnetut päärynänpuolikkaat ja sekoita hyvin. Laita fileet takaisin pannulle ja kääntele niitä kunnes ne ovat kokonaan kastikkeen peitossa. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä vielä 5-10 minuuttia.

Tarjoile keitetyn riisin sekä porkkanan kanssa ja ripottele päälle vähän lehtipersiljaa. Jos keität "sateenkaariporkkanoita", keitä tummanvioletit ihan omassa vedessään ja kuori ja pilko vasta kypsinä. Lisää ne muunväristen porkkanoiden joukkoon vasta lautasella, sillä muutoin violetti porkkana värjää kaikki muut.

Ei kommentteja: