Eteeni
sattui taas eräs ikivanha resepti, jonka olin jo ehtinyt unohtaa –
suklaakiisseli. Mitä me tehtiin ennen kuin oli kaupan vanukkaita? Me tehtiin
suklaakiisseli ihan itse, maidosta, sokerista, kaakaosta ja perunajauhoista.
Näin se käy:
Mummin
suklaakiisseli
(4 annosta)
3 rkl sokeria
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
5 dl maitoa
0,5 dl kylmää vettä
2,5 rkl perunajauhoa
pinnalle: kidesokeria
Kaada kattilan pohjalle sokeri sekä kaakaojauhe.
Vispaa kunnes kaakaojauhe on täysin sekoittunut sokerin joukkoon. Lisää maitoa
vähän kerrallaan ja sekoita hyvin jotta kaakao ei jäisi klimpeiksi nesteeseen.
Laita pieneen kuppiin kylmä vesi sekä perunajauhot ja sekoita haarukalla
huolella sekaisin. Älä vielä kaada sitä kattilaan! Perunajauhosuuruste lisätään
aina vasta kiehuvaan nesteeseen.
Kuumenna maito-kaakaoseos kiehumispisteeseen koko ajan
sekoittaen. Sekoita suuruste vielä kerran huolella pohjia myöten ja kaada se
kapeana nauhana kiehuvaan nesteeseen koko ajan vatkaten. Anna kiisselin kerran
vielä kiehahtaa ja ota se sitten pois liedeltä. Jaa kiisseli annosvuokiin ja
ripottele hiukan sokeria pinnalle. Sokeri estää kiisselin ”nahoittumisen”.
Yhden annoksen hinnaksi tulee alle 20 c. Pinnalle voi laittaa kermaa/kermavaahtoa ja suklaalastuja.
2 kommenttia:
Aupairina ollessani keitin kerran perheelle jälkkäriksi suklaakiisseliä. Lapsille maistui.. mutta perheen ei suomalainen isä oli aikas epäluuloinen.. Mutta maisteli ;) :D Tää on kyllä simppelin hyvä. Kiva kun muistutitte.
Yksinkertaiset asiat ovat usein parhaita :)
Lähetä kommentti