Riista-aika
on parhaimmillaan. Onnellisia ne, jotka metsästävät itse. Meidän muiden on
tyytyminen siihen, mitä kaupasta saa ja paremmilla lihakauppiailla on myytävänä
ainakin hirven jauhelihaa, josta voi pyöräyttää maukkaat hirvenlihapullat. Timjami ja katajanmarja korostavat hirven riistaista
makua. Mitään täyteaineita, korppujauhoja tms, hirvenlihapyörykät eivät
tarvitse. Hirven kanssa sopii kauden sienistä, mustista torvisienistä tai suppilovahveroista, tehty (kermainen) kastike. Lisäksi kevätsipulilla terästettyä perunasosetta
sekä suolakurkkua ja puolukkahilloa.
Hirvipyörykät
(25-30 lihapullaa)
600g
hirven jauhelihaa
200g jauhettua rasvaista possua, esim.
kassler
1
kananmuna
1
rkl tuoretta timjamia silputtuna
1
sipuli pienenpieninä kuutioina
6-8 katajanmarjaa hienonnettuna
1,5
tl suolaa
valkopippuria myllystä
maun mukaan
Jos
jauhat itse lihat, niin jauha hirvi ja possu sekaisin. Jos käytät valmiita
jauhelihoja, niin laita lihat kulhoon ja sekoita ne omin kätösin hyvin sekaisin
munan, sipulin ja mausteiden kanssa. Laita kulho hetkeksi jääkaappiin.
Pyörittele massasta reilun kokoisia pyöryköitä ja ruskista ne pannulla kahdessa
tai kolmessa erässä. Laita kaikki pyörykät takaisin pannulle, kansi päälle ja
anna olla jonkin aikaa, jotta ne kypsyvät myös keskeltä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti