keskiviikko 19. marraskuuta 2014

1+1= Cappuccinopannacotta



Cappuccino vai pannacotta – vai molemmat samassa lasissa?  Kevyt kahvijälkiruoka syntyy, kun ihan tavallinen cappuccino hyydytetään liivatteella, jolloin siitä tulee pannacotta. Tosin cappuccinon hieno vaahto häviää hyytymisen aikana, joten yhtä hyvin tätä jälkiruokaa voidaan kutsua nimellä lattepannacotta. Jos ajatus pelkästä maitokahvista tuntuu liian kevyeltä, jälkiruoan voi koristella kermavaahdolla ja muutamalla kahvisuklaapavulla.



Cappuccinopannacotta
(6 annosta)

2 dl vahvaa espressoa
5 dl (kevyt)maitoa
3 rkl sokeria
3 liivatelehteä (= 6 g)

kermavaahtoa
pikakahvi(espresso)jauhetta
kahvinpapumakeisia

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Keitä 2 dl vahvaa espressokahvia ja sekoita kahvin joukkoon sokeri. Puristele ylimääräinen vesi liotetuista liivatelehdistä ja sekoita liivatteet kuuman kahvin joukkoon. Kuumenna maito, kaada kahvi maidon joukkoon, sekoita hyvin ja jaa seos tasan kuuteen jälkiruokalasiin. Jäähdytä  annoksia vähintään 4 tuntia kunnes ne ovat hyytyneet.

Koristele pannacotat ennen tarjoilua kermavaahdolla, pikakahvijauheella ja muutamalla kahvinpapumakeisella.


2 kommenttia:

Nanna kirjoitti...

Vähäkös hienot lasit!

Tuplaespresso kirjoitti...

Kiitoskiitos :) Niitä tulee käytetyksi vaan ihan liian harvoin.