Cappuccino
vai pannacotta – vai molemmat samassa lasissa? Kevyt kahvijälkiruoka syntyy, kun ihan
tavallinen cappuccino hyydytetään liivatteella, jolloin siitä tulee pannacotta. Tosin cappuccinon hieno vaahto häviää
hyytymisen aikana, joten yhtä hyvin tätä jälkiruokaa voidaan kutsua nimellä
lattepannacotta. Jos ajatus pelkästä maitokahvista tuntuu liian kevyeltä,
jälkiruoan voi koristella kermavaahdolla ja muutamalla kahvisuklaapavulla.
Cappuccinopannacotta
(6
annosta)
2
dl vahvaa espressoa
5 dl (kevyt)maitoa
3
rkl sokeria
3
liivatelehteä (= 6 g)
kermavaahtoa
pikakahvi(espresso)jauhetta
kahvinpapumakeisia
Laita
liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Keitä 2 dl vahvaa espressokahvia ja
sekoita kahvin joukkoon sokeri. Puristele ylimääräinen vesi liotetuista
liivatelehdistä ja sekoita liivatteet kuuman kahvin joukkoon. Kuumenna maito, kaada
kahvi maidon joukkoon, sekoita hyvin ja jaa seos tasan kuuteen jälkiruokalasiin.
Jäähdytä annoksia vähintään 4 tuntia
kunnes ne ovat hyytyneet.
Koristele
pannacotat ennen tarjoilua kermavaahdolla, pikakahvijauheella ja muutamalla
kahvinpapumakeisella.
2 kommenttia:
Vähäkös hienot lasit!
Kiitoskiitos :) Niitä tulee käytetyksi vaan ihan liian harvoin.
Lähetä kommentti