Lohi
on hyvää, mutta kun lohi paistetaan pannulla, lohen rasvalla on taipumus roiskua kaikkialle lieden ympäristöön ja seuraavat pari päivää jokainen voi haistaa, mitä keittiössä on tullut kokatuksi. Pannun sijasta kypsennän lohiperhoset mieluummin uunivuoassa,
minkä jälkeen uunin voi pyyhkiä puhtaaksi ja se on siinä. Maustan rasvaisen lohen todella yksinkertaisesti eikä se kaipaa minkäänlaista kastiketta,
mutta salaatin kylläkin. Pakolliseksi hiilariksi sopii ihan tavallinen keitetty ja haarukalla muhennettu peruna. Ai
että on terveellistä! Melkein liian terveellistä tähän blogiin?
Lohiperhoset uunissa
(kahdelle)
1
lohiperhonen (noin 150 g) syöjää kohden
suolaa
tilliä
tilliä
valkopippuria
myllystä
hiukan
voita tai ruokaöljyä vuoan voiteluuun
Voitele
uunivuokaa hyvin niukalti, mausta lohiperhoset molemmin puolin suolalla, tillillä sekä
pippurilla ja aseta ne vuokaan. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 15-20
minuuttia. Vuoan pohjalle valuneen voi-lohirasvan voi käyttää muhennettujen
perunoiden joukkoon.
Sharon-avokadosalaatti
(kahdelle)
1
sharon
1
syöntikypsä avokado
1
sitruuna
punasalaattia
jäävuorisalaattia
rucolaa
kastike
tilkka
oliiviöljyä
tilkka
sitruunamehua
tilkka
balsamiviinietikkaa
hiukan
suolaa
hiukan
mustapippuria myllystä
pikku
ripaus sokeria
Huuhtele
ja revi salaatinlehdet. Kuori ja leikkaa sharon pieniksi paloiksi. Halkaise
avokado, poista kivi ja purista puolikkaille sitruunamehua. Leikkaa puolikkaat
kuorissaan pienemmiksi paloiksi ja lusikoi ne muiden salaattiainesten kanssa
samaan kulhoon. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada salaatin
joukkoon. Avokado ei kestä kauaa odotella kun siihen jo tulee värimuutoksia,
joten tämä salaatti kannattaa valmistaa juuri ennen syöntiä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti