Waldorfinsalaatti
ei ole salaatti ihan sieltä keveimmästä päästä, sitä kun ei oikein voi laittaa
ilman kastiketta. Mutta jos kastikkeen majoneesin vaihtaa kokonaan (kevyt)crème
fraicheksi, niin saako sillä synninpäästön? (Majoneesiwaldorfin resepti täällä.) Valitettavasti salaattikastikkeen kevennys kumoutuu siinä, kun
waldorfinsalaatin höystää grillatulla broilerilla ja juustokuutioilla.
Tuunattu Waldorfinsalaatti
300
g ohueksi suikaloitua juuriselleriä
2
lehtisellerin vartta
1
iso hapan omena (Granny Smith)
200
g siemenettömiä viinirypäleitä
1,5
dl saksanpähkinöitä
2
grillattua broilerin rintafileetä
1 dl pienehköjä juustokuutioita (tässä kevyt Salaneuvos)
lehtipersiljaa
kastike
2
dl (kevyt)crème fraichea
2
rkl sitruunamehua
1
tl vaaleaa balsamicoa
2
tl pähkinäöljyä
1
tl hunajaa
ripaus
suolaa
Keitä
juurisellerisuikaleet suolalla maustetussa vedessä 7-8 minuuttia a jäähdytä
suikaleet nopeasti jääkylmässä vedessä. Leikkaa lehtiselleri ohuiksi
viipaleiksi. Kuori omena ja leikkaa se pieniksi paloiksi. Leikkaa viinirypäleet
puolikkaiksi ja rouhaise hiukan saksanpähkinöitä. Sekoita ainekset keskenään.
Valmista
kastike sekoittamalla crème fraicheen mausteet ja lisää se salaatin joukkoon.
Jaa salaatti kahdelle lautaselle. Leikkaa grillattu broilerinfilee pienemmiksi
paloiksi ja ripottele lautasille lisäksi broileria sekä juustokuutioita.
Viimeistele lehtipersiljalla.
P.S. Päivän huumoripläjäys
Eräässä
virastossa näyttää olevan liikaa väkeä ja oikein runsaasti luppoaikaa askarrella kaikenlaisten
tyhjänpäiväisyyksien parissa. Ja nämä ovat valitettavasti ihan tosiuutisia...
(kommentti: Aika kauan kesti keksiä tämä
kielto, sillä eihän lörtsyä ole myytykään Itä-Suomessa vasta kuin noin 30
vuoden ajan. Ehkäpä grillikioskin menuun
pitäisi korjata teksti lörtsy munkkitaikinaan tehty ja täytetty litteä ja
umpinainen, melkein puoliympyrän muotoinen piirakka. Mahtaisikohan myyjällä pitää pokka, jos asiakas tilaisi tuotteen tällä määritelmällä?)
(kommentti: Yksityissektorilla tällaisen ”lörtsygaten”
jälkikäsittelyyn todennäköisesti kuuluisi pieni kehityskeskustelu ja
toimenkuvan uudelleen tarkastelu. Ei ole helppoa senkään firman pääjohtajalla...)
EDIT - eikä edelleenkään aprillia
IL 14.11. Evira: "Joulukuussa ilmestyvän elintarviketieto-oppaan luonnoksesta selviää, että uhanalaisia tuotenimiä ovat kuitenkin riihileipä, ruisvuoka sekä sulhaspiirakka."
"... vieraskieliset nimet, esimerkiksi "cassoulet" (papu-lammaspata), "quiche lorraine" (juusto-kinkkupiirakka) ja "sashimi" (japanilaiset kalapalat), eivät ole käyttöön vakiintuneita vieraskielisiä nimiä, Evira ilmoittaa.
Evira kritisoi myös patapaistia, tuoremarjakiisseliä sekä jälkiruokatorttua, sillä ne eivät ole "riittävän kuvaavia" tuotenimiä."
(kommentti: Evirassa on oikeasti liikaa aikaa ja liikaa väkeä...)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti