Grillattu
flank steak on hyvää, mutta joskus sitä voi silti jäädä yli grilliaterialta.
Varsinkin, jos ollut nälkäisenä ruokakaupassa ja ostanut ”vähän ison” palasen. Mitä sille tekisi seuraavana päivänä? Sen voi
lämmittää sellaisenaan, siitä voi tehdä kastikkeen, sen voi syödä leikkeleenä
voileivällä, mutta - sen voi myös jälkimarinoida, jolloin jo valmiiksi kypsästä
lihasta saa taas aivan eri makuista. Tämän flank steakin jälkimarinoidut
jäänteet tarjoiltiin pieninä paloina pastan joukossa maukkaan
tomaattikastikkeen kera. Marinoidun lihan melkein makea mausteisuus antoi hyvän
kontrastin tomaattikastikkeen hapokkuuteen.
Jälkimarinoitu flank steak
grillattua
kypsää flank steakia (tai muuta naudanlihaa)
marinadi
4
rkl oliiviöljyä
2
rkl punaviinietikkaa
2
rkl soijakastiketta
1
rkl worcestershire
–kastiketta
½ punainen chilipalko siemenet
poistettuna ja viipaloituna
2 valkosipulinkynttä
hienonnettuna
2
rkl ruokokidesokeria
suolaa
mustapippuria myllystä
Sekoita
kulhossa hyvin öljy, viinietikka, soija, worcestershire sekä sokeri ja lisää
sitten joukkoon hienonnettu valkosipuli sekä chilirenkaat.
Leikkaa
flank steak ohuiksi viipaleiksi ja paloittele halutessasi viipaleet sopivan
kokoisiksi paloiksi. Ripottele lihalle suolaa ja jauha mustapippuria päälle.
Laita lihapalat muovipussiin ja kaada sinne myös marinadi. Anna lihojen
marinoitua puolesta tunnista tuntiin jääkaapissa ja ne ovat valmiita.
Flank steak – tomaattipasta
3
tomaattia siemenet
poistettuna paloiteltuna
2
dl paseerattua tomaattia
1
rkl soijakastiketta
1
tl worcestershire-kastiketta
1 sipuli silputtuna
1 valkosipulinkynsi
hienonnettuna
kuivattua oreganoa
suolaa
1
tl sokeria
mustapippuria myllystä
öljyä kuullottamiseen
sopiva
määrä jälkimarinoitua flank steakia
hiukan
alle ”al dente” keitettyä pastaa
pinnalle tuoretta basilikaa ja lehtipersiljaa
Kuullota
öljyssä sipuli ja valkosipuli. Lisää pannulle tomaattipalat, paseerattu
tomaatti ja mausteet. Anna kypsyä hiljaisella lämmöllä. Sekoita pannulle
kastikkeen joukkoon hieman vajaakeitetty pasta sekä lihanpalat, mausta vihersilpulla ja tarjoile.
2 kommenttia:
Meille tuli juuri ylämaankarjalihatoimitus kotiin ja kylmäauton perästä oli löytynyt ylläripalana kuvetta. Innolla odotan sen raakakypsymistä.
Nämäkin palat lienee monen vuoden ajan laitettu jauhelihaksi ennen kuin nyt, kun kuvepaistista on alettu puhua ja tajuta miten hyvä ruhonosa se oikeasti on.
Lähetä kommentti