Kesäkurpitsaspagetin
reseptejä on ollut varmaan jo vähän joka blogissa, mutta ei sen väliä. Erityisen
herkullinen kastike kruunaa vihertävän look-a-like spagetin.
Tämän aterian aineksissa oli niin monta umamin lähdettä (herkkusienet, tomaatti, munakoiso, soijakastike), että jopa M kehui annosta estottomasti eikä ollenkaan nipottanut että olen ”unohtanut jauhelihan”. Vaikka epätrendikkäässä ruokablogissa ei yleensä mainostetakaan reseptien –ton-ton-ominaisuuksia, tästä taisi tulla täysin vegaani ja gluteeniton annos.
Tämän aterian aineksissa oli niin monta umamin lähdettä (herkkusienet, tomaatti, munakoiso, soijakastike), että jopa M kehui annosta estottomasti eikä ollenkaan nipottanut että olen ”unohtanut jauhelihan”. Vaikka epätrendikkäässä ruokablogissa ei yleensä mainostetakaan reseptien –ton-ton-ominaisuuksia, tästä taisi tulla täysin vegaani ja gluteeniton annos.
Look-a-like spagettia ja
jauhelihakastiketta eli
kesäkurpitsapasta, herkkusieni-tomaattikastike ja munakoisorullat
kesäkurpitsapasta, herkkusieni-tomaattikastike ja munakoisorullat
ohje kahdelle
”pasta”
2
keskikokoista kesäkurpitsaa
miedosti
suolattua vettä
herkkusieni-tomaattikastike
200
g ruskeita herkkusieniä
3
pientä uutta sipulia
tilkka
oliiviöljyä
1
tölkki (400 g) Mutti tomaattimurskaa
0,5
tl suolaa
2
tl sokeria
1
rkl soijakastiketta
3
oksaa tuoretta timjamia
2
oksaa tuoretta basilikaa
0,5
tl kuivattua oreganoa
1
dl vettä
mustapippuria
myllystä
munakoisorullat
1
munakoiso
ripaus
suolaa
tilkka
oliiviöljyä
suolaa
ja mustapippuria myllystä
Halkaise
kesäkurpitsat, lusikoi pois siemenet ja raasta loput julienneraudalla spagetin
näköisiksi pitkiksi suikaleiksi. Jätä ”spagetti” odottamaan siivilään, jonka
alla on kulho.
Leikkaa
munakoisot pitkittäin ohuiksi (3-4 mm) viipaleiksi ja ripottele päälle hiukan
suolaa.
Leikkaa
herkkusienet ohrasuurimon kokoisiksi paloiksi. Kuori sipulit ja leikkaa ne
pieniksi kuutioiksi. Kaada herkkusienipalat paistinpannulle ja kuumenna pannua
kunnes sienistä alkaa irrota kosteutta. Kuumenna sieniä koko ajan sekoitellen
kunnes ne ovat sopivasti kuivahtaneet. Lisää pannulle oliiviöljy sekä sipuli ja
kuullota kunnes sipulit ovat pehmenneet. Lisää tomaattimurska, suola, sokeri,
soijakastike sekä timjaminoksat ja keittele kastiketta välillä sekoitellen
10-15 minuuttia. Lisää hienoksi leikattu basilika, oregano sekä tilkka vettä ja
kiehauta vielä kerran. Mausta mustapippurilla, poista timjamien varret ja lisää
suolaa jos on tarpeen.
Pyyhi
munakoisoviipaleet kuiviksi ja sivele ne ohuelti oliiviöljyllä molemmin puolin.
Kypsennä viipaleet paistinpannussa kauniin ruskeiksi ja mausta suolalla sekä
mustapippurilla. Kääri viipaleet rulliksi.
Kaada
kesäkurpitsaraaste kiehuvaan suolaveteen ja ryöppää noin 40-50 sekuntia. Valuta
kesäkurpitsaspagetti siivilässä ja annostele heti lautasille. Lusikoi
tomaattikastiketta ”spagetin” päälle ja viimeistele munakoisorullilla.
Ripottele viimeksi annoksen päälle hiukan basilikasilppua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti