keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Jälkimarinoitu flank steak, pasta ja tomaattikastike



Grillattu flank steak on hyvää, mutta joskus sitä voi silti jäädä yli grilliaterialta. Varsinkin, jos ollut nälkäisenä ruokakaupassa ja ostanut ”vähän ison” palasen.  Mitä sille tekisi seuraavana päivänä? Sen voi lämmittää sellaisenaan, siitä voi tehdä kastikkeen, sen voi syödä leikkeleenä voileivällä, mutta - sen voi myös jälkimarinoida, jolloin jo valmiiksi kypsästä lihasta saa taas aivan eri makuista. Tämän flank steakin jälkimarinoidut jäänteet tarjoiltiin pieninä paloina pastan joukossa maukkaan tomaattikastikkeen kera. Marinoidun lihan melkein makea mausteisuus antoi hyvän kontrastin tomaattikastikkeen hapokkuuteen.


Jälkimarinoitu flank steak

grillattua kypsää flank steakia (tai muuta naudanlihaa)
marinadi
4 rkl               oliiviöljyä
2 rkl               punaviinietikkaa
2 rkl               soijakastiketta
1 rkl               worcestershire –kastiketta
½                   punainen chilipalko siemenet poistettuna ja viipaloituna
2                    valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 rkl               ruokokidesokeria
                      suolaa
                      mustapippuria myllystä

Sekoita kulhossa hyvin öljy, viinietikka, soija, worcestershire sekä sokeri ja lisää sitten joukkoon hienonnettu valkosipuli sekä chilirenkaat.

Leikkaa flank steak ohuiksi viipaleiksi ja paloittele halutessasi viipaleet sopivan kokoisiksi paloiksi. Ripottele lihalle suolaa ja jauha mustapippuria päälle. Laita lihapalat muovipussiin ja kaada sinne myös marinadi. Anna lihojen marinoitua puolesta tunnista tuntiin jääkaapissa ja ne ovat valmiita.


Flank steak – tomaattipasta

3                    tomaattia siemenet poistettuna paloiteltuna
2 dl                paseerattua tomaattia
1 rkl               soijakastiketta
1 tl                 worcestershire-kastiketta
1                    sipuli silputtuna
1                    valkosipulinkynsi hienonnettuna
                      kuivattua oreganoa
                      suolaa
1 tl                 sokeria
                      mustapippuria myllystä
                      öljyä kuullottamiseen
sopiva määrä jälkimarinoitua flank steakia
hiukan alle ”al dente” keitettyä pastaa
pinnalle tuoretta basilikaa ja lehtipersiljaa

Kuullota öljyssä sipuli ja valkosipuli. Lisää pannulle tomaattipalat, paseerattu tomaatti ja mausteet. Anna kypsyä hiljaisella lämmöllä. Sekoita pannulle kastikkeen joukkoon hieman vajaakeitetty pasta sekä lihanpalat, mausta vihersilpulla ja tarjoile.


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Meille tuli juuri ylämaankarjalihatoimitus kotiin ja kylmäauton perästä oli löytynyt ylläripalana kuvetta. Innolla odotan sen raakakypsymistä.

Tuplaespresso kirjoitti...

Nämäkin palat lienee monen vuoden ajan laitettu jauhelihaksi ennen kuin nyt, kun kuvepaistista on alettu puhua ja tajuta miten hyvä ruhonosa se oikeasti on.