Kuka
tässä helteessä jaksaa häärätä keittiössä? Näillä keleillä paras paikka on ilmastoitu auto... Sisällä ja ulkona lämpötila on
tasaisen 28 astetta, joten nyt täytyy huolehtia suola- ja nestetasapainosta. Vissykone onkin ollut kovassa käytössä, sillä jotenkin jano tuntuu menevän paremmin juomalla hiilihapotettua vettä kun tavallista kraanavettä. Ruoanlaitossa mentiin tänään siitä mistä aita on
matalin ja tehtiin ”raakaruokaa”. Ensin lihakaupasta sopivan kokoinen pala
vähärasvaista hyvää naudanlihaa ja loput ainekset löytyikin omasta ruokakaapista.
Lautaselle valmistui tartarvoileipää ja salaattia mahdollisimman
yksinkertaisista aineksista, eli raakaruokaa sanan hiukan väljemmässä
merkityksessä.
Tartarvoileivät
100-200
g vähärasvaista naudanpaistia tai sisäfileetä per ruokailija
10-15
cm pala patonkia per ruokailija
1-2
munankeltuaista per ruokailija
silputtua
maustekurkkua
silputtua
etikkapunajuurta
silputtua
sipulia
kapriksia
suolaa
ja mustapippuria
Tee
naudan paistista ensin jauhelihaa joko yleiskoneen leikkurissa, lihamyllyssä
tai ihan veitsellä pilkkoen. Sekoita jauhetun lihan joukkoon maun mukaan sopiva
määrä maustekurkkua, punajuurta, sipulia, kapriksia sekä munankeltuainen tai kaksi
ja mausta seos suolalla sekä mustapippurilla. Taputtele lihamassasta
patonginpuolikkaille päälliset ja nauti salaatin kera. Kuvassa keltuainen on
asetettu voileivälle sipulirenkaaseen jauhelihan päälle, mutta se oli huono ajatus. Jos tartarpihvi
muotoillaan leivälle, keltuainen kannattaa sekoittaa lihan joukkoon ettei se
valu pitkin lautasta.
Yksinkertainen kesäsalaatti
friseesalaattia
1
iso kurkku
rasiallinen
kirsikkatomaatteja
salaatinkastike
1
dl kermaa
1
tl sinappijauhetta
2-3
tl valkoviinietikkaa
ripsaus
suolaa
ropsaus
valkopippuria
humpsaus
valkosipulijauhetta
1
tl tomusokeria
Sekoita
kaikki kastikkeen ainekset keskenään ja anna makujen tasaantua hetken aikaa
ennen kuin kaadat sen salaatin päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti