tiistai 15. heinäkuuta 2014

Flank steak grillissä, board sauce ja mansikkaista salaattia


Ulkoruokintakausi jatkuu ja grillaamisen lisäksi nyt on ajoittain tarjennut myös jopa syödä ulkona.

Flank steakia meillä on laitettu ennenkin. Kerrotaan nyt taas kuitenkin, että flank steak on nautaeläimen vatsapuolelta leikattu litteä ja leveä lihasuikale. Picanhapaisti sen sijaan sijaitsee nautaeläimen selkäpuolella lähempänä häntää, viljaporsaan lankkupihvi on leikattu possun ulkofileestä ja nämä kaikki kolme ovat ihan eri juttuja. Tämä oli siis sitä oikeaa naudan flank steakia.


Ensin flank steak maustettiin ihan perusmausteilla, suolalla ja valkopippurilla, minkä jälkeen se grillattiin. Grilli mahdollisimman kuumaksi ja nopea kypsennys molemmin puolin, ei muuta. Liha on pinnalta hyvin ruskistunut, keskeltä kauniin rosee. Kuin mediumiksi paistettu pihvi.

Lihalle valmistettiin ”board sauce” eli maustekastike leikkuulaudalla. 
Siihen leikattiin hienoksi silpuksi tuoretta timjamia, tuoretta basilikaa sekä valkosipulia, jotka sekoitettiin mustapippurin ja oliiviöljyn kanssa. Tämä sitten levitettiin lautasella lihaviipaleille. Lihan kanssa nautimme grillattuja sipuleita sekä mansikkaista salaattia.Mansikkainen salaatti purkissa

tavallista lehtisalaattia
makeita mansikoita
pinjansiemeniä
pieniä mozzarellapalloja
uuden sadon punasipulia
hienonnettua basilikaa
babypinaattia
avomaankurkku
mustia oliiveja
kastike
2 osaa mansikka-basilika-viinietikkaa (resepti täällä)
2 osaa oliiviöljyä
1 osa punaviinietikkaa
suolaa
mustapippuria myllystä

Rakenna salaatti lasipurkkiin kerroksittain. Mausta kastikkeella vasta lautasella. Tähän litran vetoiseen tölkkiin mahtui kahden hengen salaatti, isompaa porukkaa varten täytyy varustautua vähän isommalla lasimaljalla..


4 kommenttia:

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Pitääkö tuommoinen lihapala tilata lihatiskiin, kun en ole koskaan nähnyt sellaista valikoimissa? Tai älynnyt, jos olen nähnyt... Nimi on tuttu ameriikan blogeista.

M kirjoitti...

Helsingissä kuuluu esimerkiksi Stockmannin valikoimiin ja löytyy kauppahalleista. Kannattaisi tiedustella teilläpäin vaikkapa Citymarketista tai paikallisesta lihatukusta.Me saimme tilattua täällä Ruoholahden Cittarista jopa poron kateenkorvaa vaikka muualta ei saanut.

Jonna kirjoitti...

Minäkin olen bongannut flank steakia muutamalta lihatiskiltä. Kiva, kun teit sitä. Olen nimittäin arponut sen kypsennystä, koska olen saanut vähän ristiriitaisia ohjeita.

M kirjoitti...

Kannattaa laittaa, liha on maukasta ja hyvää. Blogista löytyy tunnisteella flank steak pari muutakin reseptiä.