Mitä
yhteistä on kesäkurpitsalla, punajuurella ja porkkanalla? Niistä voi tehdä
aivan ihania kakkuja.
Varsinkin
kesäkurpitsasta tulee todella mehevä kakku, eikä ihan heti uskoisi syövänsä
kesäkurpitsaa jossain muodossa. Kyllä mainituista juureksistakin saa
mehevän, mutta niistä lisää elokuun puolella. Nyt nautitaan limetillä
maustetusta kesäkurpitsakakusta, jossa on suolakinuski-limetti-tuorejuustokuorrute. Vastustamattoman ihanaa, vaikka itse kehunkin.
Kesäkurpitsa-limettikakku
1
kesäkurpitsa (300-400 g)
1
rkl limettimehua
100
g suolatonta voita
4
dl vehnäjauhoa
1
tl leivinjauhetta
0,5
tl ruokasoodaa
1
tl kanelia
0,5
tl jauhettua pomeranssinkuorta
1/4 tl suolaa
1
dl hienoksi rouhittuja pistaaseja
(paahdetuista ja
suolatuista pistaaseista)
3
munaa
2,5
dl sokeria
suolakinuski-limetti-tuorejuustokuorrute
100
g pehmeää suolatonta voita
1/8 tl hienoa merisuolaa
1/8 tl hienoa merisuolaa
100
g muscovadosokeria
100
g dulce de lecheä (karamellisoitu kondensoitu maito)
1
limetin raastettu kuori
250
g tuorejuustoa (Philadelphia)
1
dl karkeasti rouhittuja pistaaseja
Huuhtele
kesäkurpitsa ja raasta se kohtalaisen hienoksi raasteeksi. Lisää limettimehu raasteen
joukkoon. Älä missään tapauksessa valuta kesäkurpitsaraastetta!
Sulata voi ja jäähdytä se huoneenlämpöiseksi.
Hienonna
morttelissa pistaasit kohtalaisen hienoksi rouheeksi. Sekoita keskenään
vehnäjauho, leivinjauhe, ruokasooda, kaneli, pomeranssinkuori, suola sekä
pistaasirouhe.
Vatkaa
kanamunat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon
kesäkurpitsaraaste sekä sulatettu voi. Lopuksi sekoita taikinan
joukkoon kuivat aineet vähän kerrallaan. Vuoraa suorakaiteen muotoinen (tämän koko 23 x 28 cm) vuoka
leivinpaperilla ja kaada sille taikina. Kypsennä kesäkurpitsakakkua uunin
alaosassa 175 asteessa noin 30-40 minuuttia tai kunnes puutikulla kokeiltaessa
tikkuun ei enää tartu taikinaa.
Jäähdytä
kakku ennen kuin alat valmistaa kuorrutetta. Vatkaa kulhossa voi, suola sekä muscovadosokeri
ja dulce de leche vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto sekä
limetinkuoriraaste ja vatkaa vielä niin kauan että kuorrutteesta tulee pehmeää
ja tasaista. Levitä kuorrute kakun pinnalle, viimeistele pistaasirouheella ja leikkaa kakku sopivan kokoisiksi paloiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti