Tomaatticoncassé
kuulostaa tosi hienolta ja monimutkaiselta lisäkkeeltä. Tosiasiassa concassé on
yksinkertaisesti vain kuutioitua tomaattia. Tomaatit voi myös kaltata,
marinoida, kypsentää tms. Tomaatticoncassé toimii lisukkeena monenlaisten liha- ja kalaruokien kanssa.
Avomaankurkuista
tehdyt hölskykurkut kuuluvat niinikään kesän ruokapöytään. Resepti on
yksinkertaistakin yksinkertaisempi ja näitäkin voi tarjoilla vaikka jokaisella
aterialla. Länsirannikolla hölskykurkut tunnetaan paikoin myös nimellä
flatkutetut kurkut.
Tomaatticoncassé
3
tomaattia
1
pieni uusi sipuli
hiukan
suolaa
ripaus
sokeria
mustapippuria
myllystä
1
rkl punaviinietikkaa
1
rkl oliiviöljyä
Leikkaa
tomaatit neljään osaan ja poista siemenet. Kuori tomaatinlohkot ”fileoimalla”;
laita tomaatinneljännes leikkuulaudalle kuori alaspäin ja leikkaa ohuella
fileerausveitsellä kuin fileeraisit kalaa. Heitä kuoret pois ja leikkaa "fileet" pieniksi kuutioiksi. Leikkaa sipuli pieniksi kuutioiksi. Sekoita
tomaatit ja sipulit pienessä kulhossa. Sekoita mausteet, punaviinietikka ja
oliiviöljy keskenään ja kaada tomaateille Sekoita hyvin ja anna maustua
seuraavaan päivään.
Hölskykurkut
2
avomaankurkkua
1
tl suolaa
1
rkl sokeria
2
korkillista väkiviinaetikkaa
2
rkl tillisilppua
Jos käytät siivuttamiseen "mandoliinia", varo viipaloimasta sormiasi! |
Pese
kurkut huolella ja leikkaa ne millin ohuiksi viipaleiksi juustohöylällä tai
”minimandoliinilla”. Laita kaikki ainekset tiiviskantiseen pakasterasiaan ja
hölskytä voimakkaasti edestakaisin muutaman minuutin ajan siten, että kaikki
ainekset sekoittuvat hyvin ja kurkuista alkaa irrota nestettä. Laita
hölskykurkut maustumaan jääkaappiin seuraavaan päivään tai ainakin muutaman
tunnin ajaksi.
Tämän
voi tehdä myös tavallisesta pitkästä kurkusta. Silloin kurkku kannattaa kuoria.
Hölskykurkkujen idea ei ole liottaa kurkkusiivuja etikkavedessä, kuten säilykkeitä. Hölskykurkku on nimenomaan se kevyempi versio, jossa nesteen pitäisi suurimmaksi osaksi tulla kurkusta itsestään.
Hölskykurkkujen idea ei ole liottaa kurkkusiivuja etikkavedessä, kuten säilykkeitä. Hölskykurkku on nimenomaan se kevyempi versio, jossa nesteen pitäisi suurimmaksi osaksi tulla kurkusta itsestään.
3 kommenttia:
Flatkutetut :D Oikein kuvaava sana!
Hyviä, raikkaita lisukkeita.:) Oman tuotannon kurkkuja tässä vielä odotellaan, että voisi hölskytyskurkkujakin tehdä. On vain kurkunkasvatus tänä kesänä ollut vähän ongelmallista...
@ Campasimpukka
Meillä on aika rikas äidinkieli ;)
@ Maistuis varmaan sullekin!
Toivottavasti kurkut alkaa kasvaa paremmin :) Me ei täällä betoniviidakossa olla viljelty muuta kuin joskus yrttejä laatikossa pihalla ja judutaan turvautumaan muiden tarjontaan.
Lähetä kommentti