Kesällä
tekee mieli syödä kevyemmin ja lounassalaatti rakentuu kasviksista suoraan
lautasille. Lisämakua ja rakennetta salaattiin saa laadukkaasta
vuohenjuustosta ja saksanpähkinöistä. Salaattikastike tähän herkkuun valmistetaan
rasvattomasta maustamattomasta jugurtista.
Vuohenjuustosalaatti
salaatinkastike
0,5
dl maustamatonta (rasvatonta/vähärasvaista) jugurttia
2
rkl juoksevaa hunajaa
1
reilu tl makeaa sinappia
suolaa
mustapippuria
myllystä
salaatti
friseesalaattia
rucolaa
tuoreita
herneitä
punaista
paprikaa
keltaista
paprikaa
tomaattia
kurkkua
punasipulia
vuohenjuustoa
vihreitä
viinirypäleitä
saksanpähkinöitä
silputtua
basilikaa
Valmista
ensin salaatinkastike. Laita kaikki ainekset kulhoon ja vatkaa ne sekaisin.
Anna kastikkeen makuuntua muutamia minuutteja ennen tarjoilua.
Salaatin
aineksiin ei ole annettu määriä, sillä niitä voi laittaa lautaselle sen mukaan
miten iso nälkä on. Huuhtele salaatin ainekset huolella. Pilko kaikki ainekset
suupalan kokoisiksi ja rakenna salaatti reseptin järjestyksessä. Kaada lopuksi
kastiketta maun mukaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti