Waldorfinsalaatti
on salaattiklassikko, joka rakentuu juurisellerin (joskus myös lehtisellerin), omenan, saksanpähkinöiden ja
majoneesin (tai crème fraichen) ympärille. Se on saanut nimensä New Yorkissa
sijaineen Waldorf-hotellin mukaan. Salaatti tarjoillaan tyypillisesti
lehtisalaattipedillä alkuruoaksi tai kevyenä ateriana.
Waldorfin
salaatti on helppo ja nopea valmistaa ja se toimii hyvin myös grillatun lihan
tai kanan kanssa. Se on myös lähes ainoa ruokalaji, johon käytän lehtiselleriä. Lehtiselleri ei todellakaan ole suosikkikasvikseni, mutta jotenkin se sopii tähän salaattiin.
Waldorfinsalaatti
250
g ohueksi suikaloitua juuriselleriä
4 lehtisellerin vartta
2
hapahkoa omenaa (Granny Smith)
300
g siemenettömiä viinipypäleitä
2
dl saksanpähkinöitä
salaatinkastike
1
dl maustamatonta majoneesia
1
rkl sokeria
1
dl crème fraichea
2
rkl sitruunamehua
1
tl pähkinäöljyä
Keitä
juurisellerisuikaleita suolalla maustetussa vedessä 8 minuuttia ja jäähdytä
suikaleet nopeasti jääkylmässä vedessä. Leikkaa lehtisellerin varret ohuiksi (2-3
mm) viipaleiksi. Kuori omenat ja leikkaa ne pieniksi paloiksi. Leikkaa viinirypäleet
puolikkaiksi ja murskaa saksanpähkinöitä hiukan pienemmiksi. Sekoita kaikki
salaatin ainekset keskenään.
Sekoita
huolella kaikki kastikkeen ainekset yhteen. Kaada kastike salaatin päälle,
sekoita ja anna makujen tasaantua noin tunnin ennen tarjoilua.
2 kommenttia:
Herkullinen klassikko!:)
Klassikko, jota pitäisi muistaa laittaa vähän useammin kuin kerran vuodessa :)
Lähetä kommentti