Picnicsalaatin
kuljetus ei yleensä ole ongelma, mutta salaatti kannellisesta muovipurkista
tarjoiltuna ei ole ainoa vaihtoehto. Kun keiton tai jälkiruoan voi tehdä
purkkiin jokaiselle erikseen, niin salaatinkin voi valmistaa
yksittäisannoksina. Tarvitaan vain jokin sopiva (syötävä) annosvuoka ja
tyhjennetty tomaatti on täydellinen siihen tarkoitukseen. Paitsi picnicruokana,
tämä on tosi toimiva myös tapaksena tai ihan vaan pienenä terveellisenä välipalana.
Fetasalaattia tomaatista tarjoiltuna, olkaapa hyvät.
Fetasalaatia tomaatissa
10
tomaattia
hiukan
suolaa
mustapippuria
myllystä
pikku
ripaus sokeria
6
lehteä romainesalaattia
1
uuden sadon punasipuli
12
mustaa oliivia
1
avomaankurkku
100
g fetajuustoa
muutama
oksa lehtipersiljaa
1
rkl sitruunamehua
1
rkl oliiviöljyä
1
tl provencen mausteita (rosmariinia, rakuunaa, oreganoa, basilikaa, timjamia)
hiukan
suolaa
mustapippuria
myllystä
pikku
ripaus sokeria
lehtipersiljan
lehtiä
10
confit-tomaattia (resepti)
Leikkaa
tomaateista kansi pois ja tyhjennä tomaatit. Ripottele sisään hiukan suolaa,
sokeria sekä mustapippuria ja jätä maustumaan siksi aikaa kun teet salaatin.
Revi
romainesalaatti ihan pieneksi silpuksi. Leikkaa punasipuli pieniksi kuutioiksi.
Leikkaa oliivit neljään osaan. Kuori avomaankurkku ja leikkaa se
samankokoisiksi paloiksi oliivien kanssa. Leikkaa feta oliivien ja kurkun
kanssa samankokoisiksi paloiksi. Revi lehtipersiljasta lehdet ja leikkaa ne
ohuiksi suikaleiksi.
Kaada
pieneen kuppiin kaikki salaattikastikkeen ainekset. Sekoita salaatti ja kastike
keskenään ja anna maustua jääkaapissa hetken aikaa.
Täytä
tyhjennetyt tomaatit salaatilla ja koristele confit-tomaatilla sekä
lehtipersiljan lehdellä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti